Het Geheim Van Victoria - Klaartje Van Setten


Van BOEKERIJ mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
De nalatenschap van een adellijke tante kan alles veranderen

Waar gaat het boek over? 
Josefien runt in de Zwitserse bergen een chalet voor de superrijken. Het prachtige huis is haar nagelaten door gravin Victoria, de tante van haar ex Jean. Samen met haar twee kinderen probeert ze een bestaan op te bouwen. Financieel niet mee, ook omdat ze een extra lening heeft afgesloten voor Jean, die ze moeilijk iets kan weigeren en van wie ze nog steeds houdt. Vol goede moed begint ze aan haar tweede winterseizoen, maar al vanaf de start gaat het mis: een maand voordat haar eerste gasten arriveren crasht haar laptop en is ze al haar boekingsgegevens kwijt. Vanaf dan lijkt de ene ramp zich op de andere te stapelen. Om het chalet voor de ondergang te behoeden, neemt ze steeds meer risico’s en zet ze zelfs haar relatie met dierenarts Kurt op het spel.

Dan ontmoet ze Jules, een rijke zakenman en rokkenjager die in Zwitserland op zoek is naar bepaalde jeugdherinneringen. De charmes van deze man zijn onweerstaanbaar. Als ze hem beter leert kennen, komt ze erachter dat hij gravin Victoria heeft gekend. Die blijkt een groot geheim te hebben gehad dat alles kan veranderen. Kan Josefien dit geheim van Victoria bewaren? En wil ze dat eigenlijk wel?

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Klaartje van Setten studeerde Frans in Utrecht en is bedrijfsjournalist. Ze verhuisde in 2006 met haar gezin naar Zwitserland om er een vijfsterrenchalet te runnen. Sinds 2010 woont ze weer in Nederland. Haar romans zijn deels gebaseerd op haar eigen ervaringen.

Bron: achterkant boek

Omslagontwerp:
Johannes Wiebel | punchdesign, München

Binnenwerk:
Ceevan Wee, Amsterdam

Jaar van verschijnen:
2021

EAN:
9789022586464

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
320

Genre:
Roman

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek (nog) niet verfilmd, maar het boek leent zich er goed voor om te verfilmen.

Prijs:
€ 19,99

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Het geheim van Victoria van Klaartje van Setten krijg je het gevoel dat je een verhaal over een rijk persoon gaat lezen. Het is voor te stellen dat je bij het zien van de glazen champagne zelf ook zin krijgt in een glas champagne. De titel maakt nieuwsgierig. Je wilt weten wat het geheim van Victoria is. Dit boek is het tweede deel, maar het boek is goed los te lezen.
In Het geheim van Victoria van Klaartje van Setten runt Josefien een chalet voor de superrijken. Ze doet bijna alles om het haar gasten naar de zin te maken, om te zorgen dat het ze aan niets ontbreekt en om hun wensen zoveel mogelijk te vervullen. Dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Helaas zit het haar financieel niet mee, ook omdat ze een lening heeft afgesloten voor haar ex die van alles onderneemt zonder dat Josefien precies weet wat, waardoor ze op een gegeven moment extra risico's neemt. Het is maar de vraag of het goed uitpakt. Op een dag ontmoet ze een rokkenjager die haar leven kan veranderen. Het blijkt dat hij de tante van haar ex kent. De tante blijkt een groot geheim te hebben. Zal het geheim van de tante geheim blijven of toch niet? En wat als het geheim openbaar wordt?
Meteen vanaf de eerste bladzijde wordt je meegezogen in Het geheim van Victoria van Klaartje van Setten. Je zit meteen in het verhaal en leeft mee met de diverse personen. Op een gegeven moment denk je te weten hoe het verhaal na de diverse al dan niet voorspelbare wendingen zal eindigen, maar voorspelbaar is het verhaal allerminst en het totaal anders dan je zou verwachten. Het verhaal kent vele verrassende wendingen die je niet ziet aankomen, maar ook een paar spannende momenten zoals bijvoorbeeld in een skilift. Vooral tegen het eind van het verhaal wil je het boek niet meer wegleggen, wil je alleen maar verder lezen omdat je wilt weten hoe het verhaal zal eindigen. De auteur heeft tegen het eind de spanning goed weten op te bouwen, het geheim van Victoria zo lang mogelijk het geheim van Victoria gelaten. Het is een geheim die je niet had kunnen zien aankomen. Pas op de laatste bladzijdes begin je te vermoeden hoe het zit en dan nog dringt het niet helemaal tot je door, denk je dat het iets anders in elkaar steekt. De auteur heeft haar verhaal heel erg goed in elkaar gezet. 
Tijdens het lezen van Het geheim van Victoria van Klaartje van Setten leef je mee met de personen. Je voelt hun gevoelens zoals verdriet, angst, gemis en blijdschap. Soms moet je bij een emotioneel een traantje wegpinken. Een doos met tissues mag je wel bij de hand houden. Naast de emotionele momenten zijn er genoeg momenten waarbij je in de lach schiet zoals bijvoorbeeld in een kamer met een kast met vele laatjes en kinderonderbroekjes die koud worden. Voor diegenen die in de horeca en in winkels werken zullen de hoofdstukken over de Letse gasten bekend voorkomen omdat ze zelf ook iets dergelijks wel eens hebben meegemaakt. Door de beeldende schrijfstijl van de auteur wil je zelf naar de genoemde plaatsen, vooral naar daar waar het chalet van Josefien staat, om het met eigen ogen te aanschouwen.
Aan alles is te merken in Het geheim van Victoria van Klaartje van Setten dat de auteur gefascineerd is door talen en dialecten. Ze strooit met weetjes zoals hoe de buitenste laag van van de bast van de boom heet. De Nederlandse lezers zullen gaan oppassen dat ze het snoepgoed Spekje niet in het Belgisch gaan noemen omdat die zoveel grappiger klinkt. Voor diegenen die bang zijn dat de weetjes storend zijn, dat is het absoluut niet. De auteur heeft ze mooi verweven in het verhaal zonder dat je er echt erg in hebt. Daarnaast laat de auteur je in het verhaal anders naar zwervers kijken en leer je waarom je altijd een back-up moet maken van je bestanden op je computer.
Kortom; Het geheim van Victoria van Klaartje van Setten is niet alleen een heerlijk boek voor de feelgood roman fans, maar ook voor diegenen die zoveel zware kost hebben gelezen, dat ze toe zijn aan een heerlijke feelgood roman waarbij je niet teveel hoeft na te denken, geregeld kan lachen en toch een verrassend eind heeft. De auteur heeft het geheim van Victoria goed weten te bewaren tot het eind, waardoor je niet wilt stoppen met lezen tot je het geheim hebt ontfutseld. 




Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend. Het is een cover die past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen. Het is een titel dat nieuwsgierig maakt. Je wilt weten wat het geheim van Victoria is.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend waardoor het boek vlot wegleest. Tijdens het lezen heb je door de beeldende schrijfstijl het gevoel dat je erbij bent, het zelf meemaakt.

Hoe origineel is het verhaal?
Redelijk origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is goed opgebouwd. Vooral tegen het eind heeft de auteur de spanning goed weten op te bouwen. Ze heeft het geheim van Victoria heel lang het geheim van Victoria kunnen houden.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je er eenmaal in bent begonnen kan je niet meer stoppen met lezen, vooral tegen het eind heb je dat omdat je wilt weten hoe het precies zit.

Heeft het plot je verrast?
Ja, dat heeft het plot zeker. Die zag ik niet aankomen.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
De karakters zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Josefien, omdat ze het beste voor heeft met de mensen en heel ver (soms misschien te ver) gaat om het haar gasten naar de zin te maken. Gelukkig kent ook zij haar grenzen.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
De Letse familie, maar kan niet zeggen waarom, want dan zou ik teveel verraden. Het enige wat ik kan verklappen is dat diegenen die in de horeca en in de winkels werken dit soort gasten wel zal herkennen omdat ze zelf zoiets hebben meegemaakt.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, dat denk ik wel.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Die klinken over het algemeen mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat is me goed afgegaan.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze diverse keren zoals bijvoorbeeld de verhalen van Jules en Jean. Helaas kan ik er niets meer over zeggen, want dan zou ik teveel verraden.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van feelgood romans houdt en eenieder die toe is aan iets luchtigers na de zware kost die ze hebben gelezen.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, dat ga ik niet.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Mocht er een volgend deel komen, dan ga ik die zeker lezen. In ieder geval ben ik benieuwd naar het eerste deel.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek weggeven.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leesfragment:
Ga naar de website van BOEKERIJ om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de auteur:
Het TaalBureau

Website van de uitgever:


Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg