Illuminatie No. 1


Van UITGEVERIJ ASPEKT mocht ik dit tijdschrift recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
X Files: over complottheorieën, geheime genootschappen en hermetische geschriften

Waar gaat het boek over? 
In deze tijd van onthullingen en onrust blikt Illuminati achter de coulissen van de tijd. Schaduwregeringen, smeergeldaffaires, spionage en geheime agenda’s worden in dit nieuwe tijdschrift blootgelegd. De lezer krijgt een nieuwe kijk op de werkelijkheid. De echte X-files voor de geinteresseerde lezer.

Bron: bol.com.

Jaar van verschijnen:
2021

EAN:
9789464247664

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
66

Genre:
Tijdschriften

Prijs:
€ 16,95

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Illuminati no. 1 krijg je al een vermoeden van wat voor soort tijdschrift je gaat lezen. De titel spreekt voor zichzelf. De onderwerpen die genoemd worden op het tijdschrift maken je stuk voor stuk nieuwsgierig. Je wilt er meer over lezen. Illuminati no. 1 is niet alleen van buiten heel erg mooi, maar ook vanbinnen is het tijdschrift mooi vormgegeven met vele toepasselijke foto's.
Illuminati no. 1 is een tijdschrift dat een andere kijk biedt op de werkelijkheid. Er wordt niet specifiek naar één kant van het verhaal gekeken, maar van alle kanten belicht. Daardoor is het een spraakmakend tijdschrift dat voor discussies zal zorgen.
Illuminiati no. 1 is een tijdschrift met boeiende en interessante verhalen. Aan alles merk je dat de auteurs met veel zorg aan hun verhalen hebben gewerkt, niet zomaar iets hebben opgeschreven, maar eerst hebben onderzocht hoe het precies zit. Dat merk je vooral bij het verhaal Priorij van Sion. De auteur heeft daar duidelijk met zorg aan gewerkt. De auteur heeft het stuk niet alleen van één kant bekeken, maar van diverse kanten en vertelt ook wat al eerder is geschreven over het verhaal of een deel van het verhaal en hoe de auteur er zelf tegenaan kijkt. De auteurs van de verhalen weten hun meningen goed te onderbouwen, goed te verwoorden zoals over Maria Magdalena. Mede daardoor wordt je aan het denken gezet en wil je nog meer te weten komen over de diverse onderwerpen. Sommige verhalen zijn schokkend om te lezen, maar je wordt er wel mee wakker geschud. Je gaat daardoor anders naar bepaalde gebeurtenissen in de wereld kijken, ze openen je de ogen. 
Het is voor te stellen dat je bij het lezen van de titel van het verhaal De condoomoorlog van het Vaticaan met de Maltezer ridderorde in de lach schiet. Het is een titel dat je meteen nieuwsgierig naar het verhaal. Het is een verhaal dat laat zien hoe ver de macht van het Vaticaan reikt. Dat maakt dat het verhaal niet lachwekkend is, maar juist triest dat ze zover reiken. Het eerste verhaal over de gevonden Dode Zeerollen is een bijzonder verhaal. Het verhaal laat zien waar de techniek van vandaag de dag allemaal toe in staat is, hoe bijzonder dat is dat men dat vandaag de dag met techniek allemaal kan. 
De verhalen in Illuminatie no. 1 zijn los te lezen. Je kan zelf bepalen met welk verhaal je begint, welke je daarna leest en met welk verhaal je eindigt. Omdat het tijdschrift niet zo dik is, zesenzestig pagina's, is het een mooi boek dat je kan lezen als je nog snel een reading challenge te halen hebt. In een paar uur heb je het tijdschrift uit. De genoemde boeken in de verhalen en de boeken in de advertenties van UITGEVERIJ ASPEKT wil je stuk voor stuk lezen alleen al door de titels die nieuwsgierig maken.
Kortom; Illuminati no. 1 is een indrukwekkend tijdschrift dat je anders naar de diverse verhalen in de wereld laat kijken en je laat discussiëren met anderen. Het is een tijdschrift waarvan je hoopt dat het een lang leven mag leiden, dat er nog vele volgen omdat je weet dat er nog genoeg te vertellen valt wat in dit tijdschrift past.


Koop het tijdschrift bij UITGEVERIJ ASPEKT


Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het tijdschrift.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen.

Wat vind je van de subtitel van het boek? 
Die is goed gekozen, je weet meteen wat je kan verwachten.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek. 

Hebben de auteurs je kunnen raken?
Ja, dat hebben ze. Elk verhaal heeft me geraakt. Het is verbazingwekkend hoe ver de macht van het Vaticaan reikt. Ik wist wel dat ze veel macht hadden, maar zoveel macht had ik nu ook weer niet verwacht. Sorry lezers, ik spreek ik raadsels, maar ik wil nu eenmaal niet alles verklappen. Maar ook de andere verhalen hebben me geraakt.
Wat ik overigens heel bijzonder vind, is hoe ver de techniek vandaag de dag is, zoals te lezen valt in het eerste verhaal.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die niet bang is om anders te kijken naar de werkelijkheid.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, dat denk ik niet.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Ja, dat ga ik zeker.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk wel dat het boek mij nog even bezig gaat houden.

Website van de uitgever:


Koop het tijdschrift bij UITGEVERIJ ASPEKT

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg