Queen Compleet - Benoît Clerc


Van W BOOKS mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Het verhaal van de 188 songs

Oorspronkelijke titel:
Queen, La Totale

Oorspronkelijke uitgever:

Waar gaat het boek over? 
We Will Rock You, Another One Bites the Dust en I Want to Break Free. Monsterhits van de briljante en tijdloze band Queen. Queen compleet vertelt chronologisch gearrangeerd en met groot oog voor detail het verhaal van de 15 legendarische albums en 188 hits. De imposante carrière vol ups en downs van gitarist Brian May, drummer Roger Taylor, bassist John Deacon en de flamboyante zanger Freddy Mercury. Beleef het hele muzikale avontuur van Queen opnieuw met zeldzame anekdotes, interviewfragmenten, songteksten en honderden iconische foto’s in kleur en zwartwit. Reis mee van de eerste single Keep Yourself Alive naar het laatste nummer dat door Freddy Mercury werd geschreven A Winter’s Tale, via het onvergetelijke Bohemian Rhapsody tot samenwerkingen met Paul Rodgers en Adam Lambert. Queen compleet is een onmisbaar naslagwerk voor de fans.
 
Bron: bol.com.

Vertaald door:
Vitataal

Jaar van verschijnen:
2021

EAN:
9789462584327

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's:
530

Genre:
Muziek

Prijs:
€ 49,95

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Queen compleet van Benoît Clerc weet je meteen over wie het boek gaat. De titel en subtitel spreken voor zichzelf. Het boek is zowel van buiten als van binnen heel erg mooi vormgegeven. De vele schitterende foto's maken het boek compleet.
Queen compleet van Benoît Clerc gaat over de popgroep Queen. De geschiedenis van de 188 songs van Queen. Bij de songs staan, precies wat je van dit soort boeken mag verwachten, de informatie over de songs, zoals door wie het geschreven is, wie wat doet met de songs, waar het opgenomen is, op welke plaats het in de hitlijsten heeft gestaan en nog veel meer. Daarnaast vertelt het boek ook over de geschiedenis van Queen, hoe de band is begonnen, hoe de muziekcarrière van de band was, door wie ze beïnvloed waren, je komt meer te weten over de vier leden, hoe de band onderling was, hoe ze te werk gingen, je komt te weten over diverse optredens in de wereld, daarnaast kom je ook meer te weten over de verzamelalbums en zijn er pagina's gewijd aan diverse personen die belangrijk voor de band waren en nog veel meer. Het is een echt mooi naslagwerk voor, vooral de Queen-fans.
Queen compleet van Benoît Clerc is een boek dat zijn titel waarmaakt, want het is inderdaad een compleet naslagwerk over de 188 songs van Queen. Ook als je geen Queen-fan bent, is dit boek heel indrukwekkend om te lezen. Je gaat tijdens het lezen op YouTube op zoek naar de vele songs, waardoor je nog langer over het boek doet. Voor veel mensen zullen er herinneringen naar boven komen bij het zien en luisteren van de songs. Fans worden door dit boek aangezet om (online) op zoek te gaan naar de albums die ze nog missen of in het buitenland op zoek gaan naar diverse albums die daar zijn uitgegeven omdat daar nummers op staan die niet op het album in hun eigen land uitgegeven staan. Ondanks dat de meeste songs niet helemaal verklaard worden, wat stiekem ook wel weer fijn is, het waarom kan je in dit boek lezen, kom je er wel heel veel over te weten en dan met name hoe ze muzikaal in elkaar steken en dan kom je erachter, dat de songs, stuk voor stuk, complex in elkaar zitten, dat ze niet één, twee, drie na te spelen zijn. Je krijgt daardoor (nog meer) bewondering voor de band, gaat de muziek meer waarderen. Maar je komt er ook achter dat Queen voor iedereen was, dat ze voor iedereen wel minstens één song hebben die men leuk vindt, omdat ze meer stijlen speelden, maar wel zorgden dat het rock bleef. Het is een mooie muzikale reis door de tijd. Sommige nummers moet je wel in het tijdsbeeld plaatsen, zoals bijvoorbeeld het nummer Fat bottomed girls, dat vandaag de dag niet meer zou kunnen.
Wat Queen compleet van Benoît Clerc extra interessant maakt, is dat het boek niet alleen over de songs en Lp's en Cd's gaat, maar ook over de leden, over hoe ze met elkaar omgingen, hoe de vriendschap in de loop van de jaren was veranderd en uiteindelijk weer hecht werd toen Freddie Mercury hen vertelde dat hij aids had en hoe de leden daarmee omgingen. Je krijgt bewondering voor de manier hoe ze ermee zijn omgegaan, maar ook voor Freddie Mercury zelf, dat hij zo lang nog door bleef gaan.
Daarnaast is het leuk dat je meer te weten komt over de vele personen die belangrijk voor hen waren, zoals bijvoorbeeld de manager John Reid. Ook de vele leuke weetjes voor de echte Queen-fan, zoals over een synthesizer waarvan men dacht dat die in een nummer gebruikt was terwijl dat niet zo is, is leuk om te lezen. Daarnaast is het leuk om te lezen over de gitaar van Brian May, waarom dat zijn favoriet is en waarom hij er zo zuinig op is en dat daar gaat hij, begrijpelijkerwijs, heel ver in. Maar ook is het leuk om te lezen hoe het Queen is vergaan na het overlijden van Freddie Mercury, dat de overige leden, op één na, niet gestopt zijn. Sommige anekdotes maken je aan het lachen, zoals over Freddie Mercury die niet van zijn stoel af wilde terwijl hij een song af moest maken en de reactie van iemand anders erop. Aan alles kan je merken dat Benoît Clerc niet alleen een grote Queen-fan is, maar ook veel onderzoek heeft gedaan voor dit boek. 
Kortom; Queen compleet van Benoît Clerc is een indrukwekkend naslagwerk van de songs van Queen en de geschiedenis van Queen. Je wordt aangezet om nauwkeuriger naar de songs van Queen te luisteren, om te kijken of je de genoemde instrumenten en hoe en door wie het gezongen wordt, hoort. Daarnaast is het een mooie muzikale tijdreis dat bij veel mensen herinneringen zal oproepen.






Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen en meer dan dat.

Wat vind je van de cover? 
Het is een schitterende cover die bij het boek past, je weet meteen over wie het boek gaat.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is heel erg goed gekozen, het is een titel dat voor zichzelf spreekt, maar zich ook heel erg waar maakt.

Wat vind je van de subtitel van het boek? 
De subtitel is heel erg goed gekozen, je weet meteen wat je kan verwachten van het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek is op een vlotte manier geschreven waardoor het boek vlot wegleest.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het boek is goed opgebouwd.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft de auteur zeker. Wat me geraakt heeft, is de manier hoe Brian May, John Deacon & Roger Taylor met Freddie Mercury omgingen nadat hij had verteld dat hij aids had, hoe ze hem zoveel mogelijk beschermden en zijn wil respecteerden. Daar heb ik echt bewondering voor. Maar ook het verhaal van waarom Brian May zo dol is op een van zijn gitaren heeft me geraakt. Zo zijn er meer stukjes die me geraakt hebben.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor de Queen-fans.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien dat ik er af en toe in terug kijk.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, die kan ik niet weggeven, maar hij mag op mijn Chromebook blijven staan.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leesfragment:
Ga naar de website van W BOOKS om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de uitgever:


Het boek is onder andere te koop bij bol.com.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg