Hoe GOD Groeide - Guido Vermeire


Van UITGEVERIJ ASPEKT mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Een nieuwe visie

Waar gaat het boek over? 
Het verhaal van de ganse mensheid op zoek naar God! Dit boek is speciaal geschreven voor de vele nog zoekende en dogmatisch ingestelde mensen die het moeilijk hebben om van de hun al als kind aangeleerde overleveringen los te komen! Probeer aub nu eens zelf te denken zoals ook ik in dit boek heb gedaan! Ik ben op zoek gegaan door oude mythes, de Bijbel, religies, legendes, spiritualisme, het leven na de stoffelijke dood en zelfs de moderne wetenschap! En ik kwam langzaam tot de ontdekking dat God eigenlijk één Albron is, waar iedere mens deel van uitmaakt en die is helemaal niet haatdragend maar is pure liefde! Voor deze liefdesbron bestaan er geen religies, die zijn gemaakt door mensen. Pas nu in deze eeuw ontdekken wij wat het woord God ziel en geest echt betekenen en wat Jezus bedoelde toen Hij zei: “Gij hebt eeuwig leven, een dood is er niet”! De bedoeling is niet om uw geloof af te breken maar u de kans te geven er vernieuwing in te brengen. Alleen het durven loslaten van oude dogma’s kan leiden tot vernieuwde inzichten. De apostel Paulus gaf ons de raad: “Onderzoek alles maar behoud het goede”. De levenservaring leert mij dat je alleen maar kennis zult kunnen opnemen als u er rijp voor bent en uw oude waarden hebt kunnen loslaten. Jezus zei: “Men doet geen nieuwe wijn in oude wijnzakken”. EEN NIEUWE VISIE!

Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Snegina Uzunova

Binnenwerk:
BeCo DTP-Productions, Epe

Jaar van verschijnen:
2021

EAN:
9789464248616

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
310

Genre:
Overige religies

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Hoe GOD groeide van Guido Vermeire krijg je al een vermoeden van wat voor soort boek je gaat lezen. De titel maakt je nieuwsgierig naar het boek. De subtitel geeft goed aan wat je van het boek kunt verwachten. De keus voor de cover en titel wordt al snel duidelijk en dan kun je alleen maar concluderen dat men goed heeft gekozen voor zowel de cover als voor de titel.
In Hoe GOD groeide van Guido Vermeire geeft de auteur zijn kijk, zijn visie over de religies in het algemeen. Hij bespreekt enkele bekende religies, waaronder het christendom, het katholicisme en de islam. Hij komt met feiten, zoals dat oorlogen ten onrechte in de naam van God of een ander aanbeden religie worden gevoerd. De auteur zet je geregeld aan het nadenken over diverse onderwerpen, zoals over de dood. De auteur wil dat de mensen door dit boek zelf gaan nadenken zonder dat men zomaar alles gelooft en doet wat een religie zegt. Althans wat men uit naam van een religie zegt, terwijl dat vaak niet zo is, maar dat men dat ervan gemaakt heeft, terwijl de werkelijkheid anders ligt, dat GOD geen haatdragend iets is, maar pure liefde. De auteur komt met zijn visie over hoe bepaalde uitspraken, zoals van Jezus, hoe dat werkelijk bedoeld is. Ook kun je lezen over de opkomst van sekten en waar dat toe kan leiden, over het wonderbaarlijke getal 7, de auteur laat zien dat wonderen van Jezus verklaarbaar en aanvaardbaar zijn en zo worden nog meer onderwerpen besproken.
Het is voor te stellen dat veel mensen bang zullen zijn bij het lezen van de titel Hoe GOD groeide van Guido Vermeire, dat de auteur de spot drijft met geloven, maar dat is allerminst het geval. Hij is zeer respectvol en wil niemand zijn of haar geloof afnemen. De auteur wil alleen dat mensen oude dogma's durven laten loslaten en zelf gaan nadenken over diverse onderwerpen, zichzelf vragen gaan stellen over hoe ze het een en ander zien en met anderen erover in discussie gaan. Met dit boek heeft de auteur dat heel goed voor elkaar weten te krijgen. Geregeld betrekt hij de lezer erbij door een vraag te stellen waarop je voor jezelf kunt antwoorden. Door dit boek ga je nadenken over diverse onderwerpen, zoals over de dood. Je gaat veel van wat de auteur heeft geschreven met andere ogen bekijken, zoals bijvoorbeeld het spiritisme. Het is mooi om te lezen hoe verschillend diverse aardse volkeren het scheppingsverhaal zien, hoe dat bij hen wordt overgedragen van generatie op generatie.
Aan alles is te merken dat Guido Vermeire veel onderzoek heeft gedaan voor zijn boek en weet waar hij het over heeft. Het is mooi dat de auteur zijn kijk geeft op het een en ander waardoor je aan het denken wordt gezet. De auteur komt met feiten over bijvoorbeeld de zondvloed, waarom bepaalde dingen niet kloppen. Het is schrikbarend om te lezen dat veel van wat in de wereld heeft gespeeld, en nog speelt, eeuwen geleden al is voorspeld. Tegelijkertijd besef je dat het niets nieuws is dat veel mensen kuddedieren zijn, niet zelf nadenken over veel dingen, maar trouw volgen wat de grote kudde zegt en doet. De auteur weet alles goed te onderbouwen, zoals over de Piramide van Cheops. Het brengt de bouw van de piramide in een ander licht. Wat mooi van de auteur is, is dat hij kritisch durft te zijn als het moet, zoals over diegenen die de bijbel hebben geschreven, hij weet dat ook goed te onderbouwen waarom hij dat zo ziet. 
Hoewel iedereen Hoe GOD groeide van Guido Vermeire zou moeten lezen, is het raadzaam om zeker het laatste deel in dit boek te lezen, en dan vooral het hoofdstuk over begraven of cremeren. Dit hoofdstuk doet je beseffen waarom het ene, ook al denken bepaalde mensen vanwege geldgewin daar anders over, niet zo goed is. Niet alleen vanwege het milieu, maar vooral om een andere schokkende reden. Je gaat daarover nadenken en andere keuzes maken als je eerst voor het ene had gekozen.
Kortom; Hoe GOD groeide van Guido Vermeire is een boek dat je anders laat kijken naar veel onderwerpen, zoals de vele verschillende religies en wonderen die mensen zijn overkomen, zoals een vrouw die erg ziek in het ziekenhuis lag en zich op een dag wonderbaarlijk beter voelde. Je wordt door dit boek geregeld aan het denken gezet, zoals bijvoorbeeld over begraven en cremeren. De auteur drijft inderdaad niet met spot met gelovigen, maar laat ze in hun waarde en zet ze aan het denken. De genoemde boeken wil je (her)lezen.




Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een schitterende cover die bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is erg goed gekozen. Het is een titel dat je nieuwsgierig naar het boek maakt.

Wat vind je van de subtitel van het boek? 
De subtitel is erg goed gekozen, je krijgt meteen een idee van wat je van het boek kunt verwachten.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek is op een informerende, vertellende manier geschreven waardoor het boek vlot wegleest.

Hoe actueel is het boek?
Het boek is erg actueel.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, de auteur heeft me weten te raken met heel zijn boek. Door de auteur ben ik nog meer zeker geworden van wat ik wil als ik kom te overlijden. Door mijn man ben ik al veranderd van gedachte en door wat ik heb gelezen in dit boek, kan ik alleen maar concluderen dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik hoop alleen wel dat dat nog minstens vijftig jaar duurt voor dat aan de orde is. ;)

Mooie quote in het boek: 
Een gelovige mens is niet eerlijk als hij beweert, dat alleen zijn godsdienst de juiste zienswijze heeft en al de rest verkeerd of duivels is!

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die nadenkt over de religies of over zijn of haar geloof en graag een andere visie erover leest.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien dat ik soms een stukje ga terug lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk wel dat het boek me onbewust nog even bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de uitgever:




Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg