Het Lot Van De Storm - Geert-Jan Volp


Van GODIJN PUBLISHING mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Doodskisten lagen verspreid als de kaarten die uit de hand van een goochelaar waren ontsnapt. Sommige waren gebarsten, maar deze sarcofaag van staal voor hen, deze niet. Bleke vingers wurmden zich door een kier bij de deksel en zetten zich schrap. Met een vloek bevrijdde de onsterfelijke engel zich uit haar graf. Onder de eeuwig brandende zon, midden op het eiland Shaemuut, ligt een stad die is opgebouwd door mensenhanden. Hier raakt Xander onwillig betrokken in noodlottige plannen. Zijn beproeving zal zijn lot verstrengelen met anderen en tezamen doen ze een ontdekking die hun levens voor altijd zal tekenen. Wanneer de karavaan van haar vader slachtoffer wordt van een misdrijf, voelt de katachtige Elaria zich gedwongen een onderzoek te starten. Haar keuzes brengen haar bestaan in gevaar, maar ze zal niet rusten tot ze de waarheid heeft gevonden. Duizenden jaren geleden vernietigden de heersers van de wereld bijna hun planeet. Nu gedijen jonge rassen op en onder een gebroken aardoppervlakte. Het is echter een kwestie van tijd tot oude machten terugkeren en hun ambities de wereld opnieuw zullen verwoesten. Het Lot van de Storm is de debuutroman van Geert-Jan Volp. Dit heroïsche fantasyverhaal verrijkt de klassieke fantasy met elementen van detective fictie. Het verhaal omvat universele en hedendaagse thema’s, zoals zelfontplooiing, vriendschap, vertrouwen en verraad.

Bron: bol.

Omslagontwerp:
Imber Studio, Ralph Bunschoten

Jaar van verschijnen:
2023

Druk:
1e druk

EAN:
9789464640922

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's:
334

Genre:
Fantasy

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek (nog) niet verfilmd, maar het boek leent zich er goed voor om verfilmd te worden.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de mooie cover van Het Lot van de Storm van Geert-Jan Volp wil je weten wie de twee personen zijn en wat hun relatie tot elkaar is. Je wilt ook weten waar ze precies staan en wat de plaats voor hun van betekenis is. Het antwoord op die vragen krijg je tegen het einde van het verhaal.
In Het Lot van de Storm van Geert-Jan Volp wordt een groep bewoners aangevallen door vreemde figuren die het al langer voorzien hebben op mensen. Er wordt besloten om jacht te maken op die vreemde figuren, maar dat blijkt niet zonder slag of stoot te gaan. Een jonge man moet uiteindelijk een vrouw gaan redden uit een bepaald gebied. De jongen krijgt daar te maken met angstaanjagende wezens en uiteindelijk komt hij oog in oog te staan met een wezen die normaliter mensen doodt, maar de jonge man laat hij in leven. Op een gegeven moment belandt hij in een ziekenboeg en wordt hij verzorgd door een kleine vrouw. Eenmaal weer beter, krijgt hij van de bewoners van de plaats waar hij tijdelijk verblijft een opdracht. Hij moet een Proef doen en die volbrengen. Mocht hij de Proef niet weten te volbrengen, dan heeft dat gevolgen voor hem en nog een paar personen. Ondertussen heerst er in een Slot onrust, omdat daar iets gebeurd is wat men daar niet had verwacht. De vraag is wie er achter zit en waarom, welke gemene spelletjes er gespeeld worden. De vraag is of ze de dader weten te pakken.
Meteen bij het lezen van de eerste pagina van Het Lot van de Storm van Geert-Jan Volp word je meegezogen in het verhaal. Het verhaal is al snel spannend en je zit al snel op het puntje van je stoel van de spanning. Je wilt meteen verder lezen om te weten hoe het verhaal verder gaat en hoe het verhaal zal eindigen. Ondanks dat het een fictief verhaal is, vergeet je tijdens het lezen dat het verhaal niet waargebeurd is. Door de beeldende schrijfstijl van de auteur heb je het gevoel dat je het verhaal zelf meemaakt. 
De auteur heeft de gevoelens van de personages goed weten te verwoorden. Je voelt de gevoelens van de personages, zoals de woede van iemand wiens zus is ontvoerd. De auteur heeft niet alleen de gevoelens van de personages goed weten te verwoorden, hij heeft ook de omgeving waar het verhaal zich afspeelt goed weten te beschrijven, waardoor je alles wat de auteur heeft beschreven, zo voor je ziet. Het verhaal lijkt daardoor niet alleen beeldend, maar ook haast filmisch geschreven. Het is een verhaal met vele verrassende wendingen die je niet ziet aankomen en dat niet alleen, het verhaal heeft ook vele spannende momenten, zoals als een poortwachterszoon op een gegeven moment in gevecht raakt met een groot insect. De vraag is of hij het zal winnen van het insect. Op een gegeven moment krijg je het gevoel dat het een tikkeltje voorspelbaar zal gaan worden, zoals als de jonge man een Proef gaat doen, maar dan blijkt het verhaal totaal anders te gaan dan je verwacht had. 
Het Lot van de Storm van Geert-Jan Volp is geen boek om voor het slapen gaan of om onder het eten te lezen, daarvoor zitten er te veel stukjes in die, op zijn zachtst gezegd, nogal bloederig zijn. Ook is het geen boek dat je even tussendoor leest, want je moet goed opletten tijdens het lezen. Let je even niet op, dan kun je zomaar de draad kwijt zijn. Er zijn namelijk een paar verhaallijnen, waarbij het de vraag is wanneer die elkaar uiteindelijk zullen gaan kruisen. Daarnaast zijn er veel personages die ieder zo zijn of haar rol heeft, waarbij je goed op moet letten. Je moet dan ook veel namen onthouden tijdens het lezen. Dat is niet erg, want ieder personage past in het verhaal en was minder leuk geweest als die er niet in had gezeten.
Wat opvalt aan Het Lot van de Storm van Geert-Jan Volp, is dat de auteur veel fantasie heeft. Katachtige personages die menselijke trekjes hebben, maar tegelijkertijd ook katachtige trekjes hebben. Een insectensoort die zo groot is als een bepaald hondenras en een bepaalde omgeving die science fictionachtig aandoet. Het is een verhaal met diverse thema's, zoals verraad, vriendschap, vertrouwen en zelfontplooiing. Het verhaal laat goed zien dat men vaak sterker is dan men denkt, dat je meer kunt dan je vaak denkt en dat verraad altijd op de loer ligt. Ook laat het verhaal goed zien dat er meer tussen hemel en aarde is dan men vaak denkt. Geregeld vraag je je af wat jezelf gedaan zou hebben, zoals bijvoorbeeld als iemand achter een vermoedelijke dader aangaat.
Kortom, Het Lot van de Storm van Geert-Jan Volp is een spannend verhaal met hedendaagse thema's waarin lezers soms iets herkennen vanuit het echte leven. Je zit meteen in het verhaal en het verhaal laat je pas los als je het boek uit hebt.






Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een mooie cover die bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is erg goed gekozen, past bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek is op een vlotte, beeldende en soms haast filmische manier geschreven, waardoor het boek vlot wegleest. Tijdens het lezen heb je het gevoel dat je het verhaal zelf meemaakt.

Hoe origineel is het verhaal?
Het verhaal is erg origineel.

Hoe actueel is het boek?
Ondanks dat het een fictief verhaal is, zitten er een paar thema's in die erg actueel zijn en altijd actueel zullen blijven, zoals het verraad.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is goed opgebouwd. Het verhaal is chronologisch geschreven.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat direct in het verhaal.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden. Als je eenmaal in het boek bent begonnen, is het moeilijk om het boek weg te leggen. Je wilt alleen maar verder lezen, omdat je wilt weten hoe het verhaal verder zal gaan, hoe het verhaal zal eindigen.

Heeft het plot je verrast?
Ja, het plot heeft me verrast.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, het verhaal is geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, de karakters zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Zie je de personen groeien?
Ja, je ziet sommige personen groeien.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Amber, omdat ze eigenzinnig is en lef heeft, maar ook koppig kan zijn.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik ben er nog niet uit aan wie ik een grotere hekel heb.

Begrijp je de beweegredenen van de personen?
Van sommige personages begrijp ik ze, ook al keur ik niet alles goed, van andere personages begrijp ik ze niet.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
De locaties klinken over het algemeen mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, ik zou wel in die tijd kunnen leven.

Heeft de auteur je kunnen raken?
De auteur heeft me diverse keren weten te raken, zoals bijvoorbeeld als iemand verraden wordt door een bepaald persoon en als een andere persoon moeite doet om snel te herstellen. Zo zijn er meer stukjes die me geraakt hebben.

Mooie quote in het boek: 
"We zijn pas echt verslagen als we geen enkele kant meer op kunnen. "

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van fantasieverhalen houdt met belangrijke thema's.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, die kan ik niet weggeven, maar het e-book mag op mijn laptop blijven staan.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek me lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker doen.

Website van de uitgever:




Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg