Wat Iedere Christen Moet Weten Over Israël En De Palestijnen - Willem J. Ouweneel


Van Uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
In twintig stellingen

Waar gaat het boek over? 
Door de oorlog in Israël en Gaza die op 7 oktober jongstleden uitbrak, is de discussie over het Palestijns-Israëlische conflict overal weer enorm opgelaaid. Aan de ene kant komen in ons land ‘progressieve’ parlementsleden op voor de arme Palestijnen en ‘moderne’ theologen verzetten zich met een manifest tegen het in hun ogen kwalijke Israëlische beleid. Aan de andere kant wijzen veel christenen op de Bijbelse ‘landbelofte’ voor het volk Israël en komen zij op voor het recht van de staat Israël om zichzelf te verdedigen. Weer anderen zijn verward door de buitengewone complexiteit van het probleem. Het huidige debat is een goed moment om te proberen wat meer duidelijkheid te scheppen over de historische en huidige relaties tussen Joden en Arabieren. Prof. dr. Willem J. Ouweneel probeert dat in dit boekje te doen aan de hand van twintig stellingen.

Bron: bol.

Omslagontwerp:
Lisa Dijkhuizen

Binnenwerk:
Beco DTP-Productions, Epe

Jaar van verschijnen:
2023

EAN:
9789464870954

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
72

Genre:
Azië

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de mooie cover van Wat iedere christen moet weten over Israël en de Palestijnen van Willem J. Ouweneel zullen diegenen die bekend zijn met de plaats waar de foto is genomen meteen weten waar de foto is genomen, anderen, die niet bekend zijn met de plaats, worden nieuwsgierig naar de plaats. Je wilt weten waar de foto is genomen en hoe het er precies uitziet als je door de poort loopt. De titel spreekt voor zichzelf, je weet meteen wat je van het boek kunt verwachten. Ook de subtitel spreekt voor zichzelf.
In Wat iedere christen moet weten over Israël en de Palestijnen geeft Willem J. Ouweneel toelichtingen bij de twintig stellingen over Israël en de Palestijnen. Je komt meer te weten over hoe het precies zit en waarom er oorlog is tussen de Palestijnen en de Israëliërs. Na het lezen van dit boek zul je het een en ander beter begrijpen, zoals bijvoorbeeld waarom er wordt teruggevochten en waarom dat een dilemma is voor de Israëlische regering. De auteur eindigt met een mooi verhaal van een Palestijn.
Aan alles is te merken dat Willem J. Ouweneel in Wat iedere christen moet weten over Israël en de Palestijnen weet waar hij het over heeft, je merkt dat hij veel onderzoek heeft gedaan. Iedere toelichting weet de auteur goed te onderbouwen, zoals over het idee van een Palestijns volk als zelfstandige entiteit tussen de Jordaan en de Middellandse Zee. De auteur is soms genuanceerd, zoals over waarom veel Arabieren in 1948 waren gevlucht en wiens schuld dat was. Soms heeft de auteur vragen waar geen antwoorden op komen, zoals over waarom er wel weeklagen zijn over gevluchte Arabieren, maar niet over gevluchte Joden. Het zijn vragen die veel mensen hebben. Ook ontkracht de auteur het een en ander en weet dat goed te onderbouwen, zoals de stelling dat Jeruzalem voor de moslims van oorsprong een belangrijke stad is. Als je zijn onderbouwde toelichting erop leest, zul je dat ook opmerkelijk vinden. Als je het boek uit hebt, zul je het met de auteur eens zijn dat hij terechte kritiek uit op veel media en veel christenen, de auteur laat zien dat de werkelijkheid anders ligt dan wat er vaak wordt beweerd in de media. Voor diegenen die enigszins bekend zijn met de wereldgeschiedenis, zullen veel stukjes bekend voor komen, zoals over wat veel moslims echt willen. Voor diegenen die er niet bekend mee zijn, kan het schokkend over komen en is het voor te stellen dat ze dat niet willen geloven, ook al zijn het keiharde feiten. Evengoed blijft het bijzonder om te lezen over hoe het werkelijk zit met Palestina en krijg je zo je mening over waarom een bepaalde groep hun kansen in het verleden hebben laten lopen.
Kortom, iedereen zou Wat iedere christen moet weten over Israël en de Palestijnen van Willem J. Ouweneel moeten lezen, opdat men begrijpt hoe het werkelijk zit, dat de waarheid anders is dan wat men vaak in de media wil doen laten geloven. De auteur heeft de twintig stellingen met toelichtingen goed weten te onderbouwen.



Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een mooie cover die bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is erg goed gekozen, je weet meteen wat je te wachten staat in het boek.

Wat vind je van de subtitel van het boek? 
De subtitel is erg goed gekozen, die spreekt voor zichzelf.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
De auteur heeft de stellingen met toelichtingen op een heldere en duidelijke manier geschreven, zodat het voor iedereen goed leesbaar is.

Hoe actueel is het boek?
Het boek is erg actueel en zal dat voorlopig ook nog wel even blijven.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.

Mooie quote in het boek: 
Zo gaat het vaak in het leven: wie alles wil, krijgt soms niets.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor alle christenen, maar ook voor diegenen die geen christen zijn. Dit boek is geschikt voor iedereen.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, ik ga het boek niet nog een keer lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek weggeven.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk wel dat het boek me onbewust nog even bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:
Willem J. Ouweneel

Website van de uitgever:




Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg