Boekvraag van de week: Welk nieuwsbericht vond jij bijzonder ontroerend?


We lezen allemaal dagelijks de krant, de papieren versie of online, kijken bijna dagelijks het nieuws enz. De nieuwsberichten en kranten staan dan negen van de tien keer bomvol ellende. Zelden hoor je iets leuks in het nieuws of lees je iets leuks in de kranten of is het leuke nieuws aan je aandacht ontsnapt omdat de ellende de boventoon voert. Zo dachten de schrijvers van En dan nu het goede nieuws, Franka Hummels Karin Sitalsing er ook over. Die hebben in hun boek een aantal bijzondere verhalen die de kranten niet haalden in een boek geplaatst met het verhaal van de helden zoals bijvoorbeeld jongeren die dementerende ouderen bezoeken. Vandaar deze vraag aan jullie.
Het nieuwsbericht dat mij onroerde, oke, ontroeren is een groot woord, maar voor die persoon heb ik wel bewondering, las ik op de site van LINDA.NL; Te ziek om naar school te gaan, toch je studie halen: Iris (19) deed het.
Verder moest ik de afgelopen week om twee nieuwsberichten lachen met dieren in de hoofdrol. Beide dieren wilden duidelijk wel eens wat anders zien dan hun hok, hun soortgenoten en hun buren, die gingen gewoon op stap waarvan er eentje zelfs liet zien dat die niet bang is van de politie en er gewoon langs hupte: Ontsnapte wallaby maakt ommetje in Amsterdam en Uit Wildlands ontsnapt prairiehondje hangt toerist uit in Emmen.

Welk nieuwsbericht heeft jou ontroerd of om welk nieuwsbericht moest jij lachen?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg