mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.
Levenswijsheden voor elke dag.
Waar gaat het boek over?
Een prachtig doosje vol luxe bonbons om jezelf of iemand anders cadeau te doen; dat is wat dit boekje eigenlijk is. Veertig unieke levenslessen, geschreven door een yogajuf met parkinson. Iedere blog is een pareltje, een schitterende bonbon waarvan je de vulling nog lang blijft proeven. Eet de doos dus niet in één keer leeg, dat zou zonde zijn. Wees er liever zuinig op en geniet elke dag van een moment voor jezelf, met een juweeltje vol levenswijsheid. In dit boek neemt Dominique Prins-König de lezer mee op een reis langs haar eigen ervaring. En niets menselijks is Dominique vreemd dus de lezer zal zich vast en zeker in veel situaties herkennen. In 40 cases presenteert ze, als een ‘slice of life’, een ervaring uit haar dagelijkse leven. Ze beschrijft de situatie, wat ze er mee deed en wat het met haar deed. Daarna vat ze het samen tot een les, oftewel de moraal van het verhaal. Elk hoofdstuk sluit af met een hele praktische aanbeveling, of een wijsheid van de dag.
Jaar van verschijnen:
2022
EAN:
9789038928579
Bindwijze:
Hardcover
Aantal pagina's:
192
Genre:
Yoga
Prijs:
€ 21,99
Wat vind je van het boek?
Bij het zien van de schitterende cover van Yogajuf met parkinson van Dominique Prins-König krijg je al een idee van wat voor soort boek je gaat lezen. De titel maakt nieuwsgierig naar het boek, je wilt het boek meteen lezen. De subtitel geeft goed aan wat je kan verwachten van het boek.
Het boek is heel erg mooi vormgegeven. Je merkt aan alles dat men er heel veel aandacht aan heeft besteed, dat men niet zomaar voor een font en fontkleur heeft gekozen, maar er echt goed over heeft nagedacht. Het is mooi dat men voor dit boek niet voor simpele witte pagina's heeft gekozen, maar voor een mooie kleur. De mandala's in het boek maken het boek compleet. Het is mooi dat men daar bij elk hoofdstuk mee begint. Doordat het boek zo mooi vormgegeven is, is het een mooi boek om cadeau te geven aan een ander of aan jezelf.
In Yogajuf met parkinson van Dominique Prins-König neemt de auteur de lezer mee in veertig hoofdstukken, waarin ze in elk hoofdstuk een ervaring uit haar dagelijkse leven beschrijft. De veertig hoofdstukken kan je zien als veertig dagen. Het beste is dan ook dat je elke dag een hoofdstuk leest en het gelezen hoofdstuk dan op je in laat werken. Elke dag wordt afgesloten met een moraal; in één zin vat ze het hoofdstuk samen. Daarna komen er vragen die je kan beantwoorden. De ene vraag is makkelijker te beantwoorden dan de ander. De antwoorden zullen voor iedereen anders zijn, maar dat is ook juist de bedoeling, omdat iedereen weer anders is. Door de vele vragen wordt je aan het denken gezet, wordt je geregeld een spiegel voor gehouden.
Net zoals in haar vorige boek, is Dominique Prins-König ook in Yogajuf met parkinson heel erg openhartig en eerlijk. Ze weet haar gevoelens, haar gedachten en haar ervaringen goed uit te drukken, goed onder woorden te brengen. Ze heeft duidelijk ook veel zelfinzicht en durft daar voor uit te komen, over hoe ze over diverse dingen vroeger dacht en hoe ze er nu over denkt. Het is heel mooi dat ze daar eerlijk in is. Voor veel mensen zullen veel ervaringen herkenbaar zijn, zoals bijvoorbeeld altijd alles perfect willen doen. Het is mooi dat de auteur veel mensen op een nette manier op hun plaats durft te zetten, zoals bijvoorbeeld over kanker, de opmerkingen die daar vaak over worden gemaakt. Daarnaast is het mooi dat de auteur veel hardnekkige vooroordelen uit de wereld helpt, zoals bijvoorbeeld dat yoga iets zweverigs zou zijn. Ze vertelt ook waarom yoga goed is voor parki's. Sowieso kom je meer te weten over parkinson en het verloop ervan, dat dat voor iedereen weer anders is. Ook beschikt de auteur over veel humor en komt ze met een oefening die veel mensen vaker beoefenen dan ze denken, het is misschien wel een van de leukste oefeningen die er is. Woorden die minder bekend zijn bij veel mensen, zoals bijvoorbeeld 'samtosha', legt ze tussen haakjes heel duidelijk uit, zodat iedereen begrijpt wat het betekent. Je krijgt ook tips, zoals bijvoorbeeld om je innerlijke en kritische stem een naam te geven.
Doordat het boek op een vertellende manier is geschreven, is het net of de auteur bij je aan tafel zit met een kop koffie, dat ze het tegen de lezer persoonlijk heeft in plaats van tegen een hele grote groep lezers. Door de vertellende schrijfwijze leest het boek vlot weg.
Kortom; Yogajuf met parkinson van Dominique Prins-König is niet alleen voor mensen met parkinson leuk en herkenbaar om te lezen en de vragen te beantwoorden, maar ook als je geen parkinson hebt, is het een heel leuk boek om te lezen en de vragen te beantwoorden. Daarnaast is het leuk dat je er ook veel van opsteekt. Zoals gezegd, het is een mooi boek om cadeau te geven aan een ander of aan jezelf.
Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.
Wat vind je van de cover?
Het is een schitterende cover die bij het boek past.
Wat vind je van de titel van het boek?
De titel is heel erg goed gekozen, want om haar draait het boek. Het is een titel dat nieuwsgierig maakt naar het boek.
Wat vind je van de subtitel van het boek?
De subtitel is heel erg goed gekozen, je weet meteen wat je kan verwachten van het boek.
Wat vind je van de schrijfstijl?
Het boek is op een vertellende manier geschreven. Het is net of de auteur bij jou aan tafel met een kopje koffie haar ervaringen aan jou vertelt. Daardoor leest het boek vlot weg.
Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.
Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, de auteur heeft me geregeld weten te raken. Het hoofdstuk over haar broer heeft me geraakt en zo zijn er meer stukjes die me geraakt hebben.
Voor mij zijn bepaalde stukjes ook herkenbaar. Ik heb geen parkinson, maar essentiële tremor en in sommige dingen hebben ze overeenkomsten. Net zoals de auteur, kan ik ook niet even snel een was ophangen, ook al probeer ik dat soms wel eens, maar dan fluit mijn ongenode vriendin mij keihard terug en doe ik er feitelijk twee keer zo lang zo over. Zo herkende ik wel meer.
Mooie quote in het boek:
Ook hele kleine lichtpuntjes zijn nog steeds lichtpuntjes.
Zou je het boek aanraden?
Ik kan iedereen het boek aanraden.
Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die parkinson of essentiële tremor heeft, maar eigenlijk is het boek voor iedereen, ook als je geen parkinson of essentiële tremor hebt, geschikt en leuk om te lezen.
Hoeveel sterren geef je het boek?
5 sterren.
Ga je het boek nog een keer lezen?
Ja, dat ga ik zeker.
Ga je het boek houden of geef je het weg?
Ik heb een e-bookversie gekregen om het boek te recenseren, die kan ik dus niet weggeven. Het e-book mag op mijn Chromebook blijven staan.
Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk wel dat het boek mij nog even bezig gaat houden.
Ga je vaker een boek van deze auteur lezen?
Ja, dat ga ik zeker.
Website van de auteur:
Reacties
Een reactie posten