De Crises Voorbij - Roelof Ter Mors



Van Uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitels:
Hoe burgers kunnen kiezen voor invloed en oplossingen
Introductie:
De Nationale Burger Coöperatie

Waar gaat het boek over? 
Dit is een positief boekje over bewustwording van urgentie en perspectief. Het laat zien hoe de politiek crises blijft veroorzaken. En het wijst de weg hoe we eruit kunnen komen en hoe we als burgers aan het roer kunnen staan van de ontwikkeling van onze samenleving. Introductie van een nieuwe manier van denken over macht, invloed en zelfbeschikking. Dit is een boeiend verhaal. Je leest het in een paar uur uit en dan kijk je anders naar de wereld. Je weet dan wat je kunt doen. Als je daarvoor kiest. Citaten: “Dit boekje wijst de weg hoe we als bevolking veel invloed kunnen krijgen op het bestuur over onszelf. Must read!” “Veel sluit aan bij de visies van Pieter Omtzigt en Caroline van der Plas. Ben benieuwd naar de reacties van burgers” “Een handreiking naar de overheid om nieuw vertrouwen op te bouwen en samen te werken. Nieuwe denkrichting” “De Nationale Burger Coöperatie is een ambitieus plan. Het past ook goed bij de ideeën van Prof. Guus Berkhout over beter landsbestuur en over inspraak voor burgers in de toekomst van ons land. Hopen dat het lukt.

Bron: bol.

Over de auteur:
Roelof ter Mors is een bekende maatschappelijk ondernemer en bestuurder. Hij volgt wat er in de samenleving gebeurt en hoe hij met zijn kennis en ervaring kan bijdragen. Als participant of adviseur bij de organisatie van maatschappelijke innovaties, burgercoöperaties, transitie-initiatieven en media.

Bron: achterkant boek

Omslagontwerp:
Anne Visser

Binnenwerk:
BeCo DTP-Productions, Epe

Jaar van verschijnen:
2023

EAN:
9789464870787

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
86

Genre:
Filosofie

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van De crises voorbij van Roelof ter Mors krijg je het gevoel dat je een verhaal over, of dat zich in Griekenland afspeelt gaat lezen, maar niets is minder waar. Het boek gaat totaal ergens anders over. Het is mooi dat de cover via de zijkant op de achterkant doorloopt. De titel en subtitels spreken voor zichzelf, je hebt meteen door wat voor soort boek je gaat lezen.
In De crises voorbij vertelt Roelof ter Mors hoe burgers kunnen kiezen voor invloed en oplossingen. Hoe we uit de crises kunnen komen en hoe we zelf de touwtjes weer in handen kunnen nemen, ook al is daar een lange weg voor te gaan. De auteur vertelt hoe de crises konden ontstaan en waarom veel crises in stand gehouden worden.
Aan alles is te merken dat Roelof ter Mors in De crises voorbij weet waar hij het over heeft. Veel is niet verwonderlijk, want je hoort en leest het dagelijks in de media, maar de auteur laat zien hoe veel crises dankzij de overheid is toegenomen en blijft toenemen als er geen verandering in komt. In de paar maanden dat het boek uit is, zijn veel crises nog erger geworden, zoals de asielzoekerscrisis en de auteur weet goed te onderbouwen hoe deze, en andere crises, opgelost kan worden. Je komt erachter welke crises er nog meer zijn en wat er tegen gedaan kan worden en welke crises er niet zijn, denk aan de stikstofcrisis. De auteur weet dat heel goed te onderbouwen waarom dat niet zo is, maar is er ook eerlijk in dat hij niet snapt waarom de overheid en media er zo halsstarrig in blijven geloven, maar de reden laat zich vermoedelijk raden. 
Roelof ter Mors heeft De crises voorbij op een heldere en duidelijke manier geschreven. De auteur heeft het kort, maar krachtig gehouden. Iedereen, of je nu hoog- of laag opgeleid bent, kan het boek lezen door de schrijfwijze van de auteur. De auteur laat de lezer beseffen wat de gevolgen kunnen zijn als de huidige regering door blijft gaan met regeren, zoals bijvoorbeeld dat je nog minder vrijheid krijgt dan nu, ook al denken veel mensen dat het allemaal wel meevalt. Het is en blijft schrikbarend om te lezen hoe de overheid Brussel steeds meer macht geeft, hoe de vrijheid steeds minder wordt als er niet wordt ingegrepen. Je gaat door dit boek beseffen dat de EU niet zo democratisch is als men altijd beweert. Net als in diverse andere boeken van andere auteurs, laat de auteur in dit boek zien waarom je voor veel dingen niet voor moet zijn, zoals de CBDC, maar ook hoeveel invloed vele multinationals hebben en waarom het belangrijk is dat die minder invloed op de bevolking krijgen. Het is voor te stellen dat er mensen zullen zijn die het niet met alles eens zijn, zoals wat de coöperatie van de auteur wil met de landbouw en veeteelt of met andere plannen van de coöperatie, maar veel mensen zullen ook beseffen dat het zo niet langer kan met veel van wat er nu gaande is in ons land.
Kortom, De crises voorbij van Roelof ter Mors is een boek dat veel mensen de ogen doet openen, bewust maakt van wat er speelt in Nederland en wat er kan gebeuren als men niet ingrijpt. De auteur komt met oplossingen die haalbaar kunnen zijn.



Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een schitterende cover die bij het boek past. Het is mooi dat de cover via de zijkant op de achterkant doorloopt.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is erg goed gekozen, daar draait het om in dit boek.

Wat vind je van de subtitels van het boek? 
De subtitels zijn erg goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek is op een heldere en duidelijke manier geschreven, waardoor het boek vlot wegleest.

Hoe actueel is het boek?
Helaas is het boek erg actueel.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, de auteur heeft me weten te raken. Ondanks dat ik veel al wist, blijft het schokkend om te lezen dat de overheid er steeds minder is voor zijn burgers. Het blijft schokkend om te lezen wat ze straks allemaal kunnen als bijvoorbeeld de Europese Digitale Identiteit uitgerold wordt. Zo zijn er meer stukjes die me geraakt hebben.

Mooie quote in het boek: 
We willen weer in een veilig land zijn, waar de bestaanszekerheid voor iedereen is gegarandeerd en niet misdaad, maar werk loont.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Dit boek zou iedereen moeten lezen, zodat ze bewust worden van wat er precies gaande is in ons land.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, ik ga het boek niet nog een keer lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek weggeven.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk wel dat het boek me onbewust nog even bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:
Nationale Burger Coöperatie

Website van de uitgever:




Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg