Een Nieuw Begin! - De Opper Boeman


Van De Opper Boeman mocht ik zijn boek recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
EEN NIEUW BEGIN
ALS AL JE VRIENDEN IN VAMPIERS
VERANDEREN, WAT GA JE DAN DOEN, GA JE
VECHTEN OF KNIEL JE?
BEN GAAT DOOR EEN HEL TERWIJL AL ZIJN
VRIENDEN HEM UITLACHEN EN ZIJN BLOED
WILLEN DRINKEN...
HIJ IS ALLEEN IN EEN VAMPIRISCHE WERELD, MAAR DE DINGEN ZIJN MISSCHIEN NIET ZO HOPELOOS ALS HET LIJKT, WANT ALS HIJ ALLEEN IS, IS HIJ ALTIJD VAN PLAN KATTENKWAAD UIT TE HALEN EN ZOU HIJ EEN OVERLEVENDE VAN EEN VAMPIRISCHE HOLOCAUST KUNNEN ZIJN ZONDER HET TE WETEN!
EEN
NIEUW
BEGIN!
DE OPPER BOEMAN

Bron: Amazon.nl

Jaar van verschijnen:
2023

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's:
42

Genre:
Kinderen & jongvolwassenen

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek (nog) niet verfilmd, maar het boek leent zich er goed voor om verfilmd te worden.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de cover van Een nieuw begin! van De Opper Boeman krijg je niet meteen een idee van waar het boek over zal gaan. Het is mooi dat het oog op de cover staat, die kun je in het verhaal vinden, maar het was leuk geweest als er ook vampiers op de cover had gestaan. Dan krijg je een beter beeld van wat je te wachten staat. De titel maakt je nieuwsgierig naar het verhaal. Het duurt even voor de titel duidelijk wordt in het verhaal, dat wordt pas tegen het eind duidelijk, maar dan kun je alleen maar concluderen dat de titel erg goed gekozen is. Het boek is mooi vormgegeven, maar het was beter geweest als de auteur voor een dunnere font had gekozen, zodat het verhaal beter te lezen is.
Dit boek is weliswaar een kinderboek voor kinderen vanaf acht jaar, maar het is verstandiger als de ouders en/of opvoeders het boek eerst zelf lezen en daarna pas besluiten of hun kind het boek aan kan of niet, want er staan nogal wat enge stukjes in en niet ieder kind van acht jaar kan daar tegen.
In Een nieuw begin! van De Opper Boeman speelt een ondeugend jongetje de hoofdrol. Ben blijft een ondeugend jongetje, zacht uitgedrukt, Dik Trom was er niets bij, maar de vraag is hoe lang hij zal doorgaan tot hij het besef krijgt dat hij zo niet langer door kan gaan. Op een gegeven moment gaat Ben het opnemen tegen een groep vampieren. Zal hij winnen van de vampieren of toch niet?
Meteen bij het lezen van de eerste zin in Een nieuw begin! van De Opper Boeman zullen veel lezers met het schaamrood op de kaken zitten, omdat ze herkennen wat Ben heeft uitgehaald of ze hebben iets dergelijks zelf in hun jonge jaren gedaan of ze kennen iemand die dat in zijn of haar jonge jaren heeft gedaan. Het gedrag van Ben zullen veel mensen ook herkennen, bijna iedereen kent wel iemand die vol streken zit, maar of je er blij mee moet zijn is maar de vraag. Ook zullen veel mensen het stukje herkennen waarin iemand met zijn nagels over een schoolbord krast. Ondanks dat het jaren geleden is, zullen veel mensen weer de kriebels krijgen van het geluid en het het geluid ook weer horen. 
Zoals gewend van De Opper Boeman heeft hij zich ook in de personages van Een nieuw begin! goed ingeleefd. Hoewel je aan de ene kant moet lachen om de streken van Ben, ben je stiekem blij dat het jou niet treft. Dit kan overigens een reden zijn dat ouders het boek liever niet aan hun kind laten lezen, of dat ze van tevoren al meteen een waarschuwing geven om het kattenkwaad niet in het echt ten uitvoer te brengen. Overigens kan een waarschuwing vooraf nooit kwaad. 😉
De auteur heeft het verhaal goed weten op te bouwen. Langzaamaan wordt er naar de ontknoping gewerkt. Een ontknoping dat een moraal is waar kinderen van kunnen leren, net zoals in de vorige boeken van de auteur. Overigens kunnen niet alleen kinderen er wat van leren, ook veel volwassenen zouden dit boek moeten lezen om erachter te komen dat wat ze vaak doen, ook een keerzijde kan hebben. Voor volwassenen is het geen eng boek, maar kinderen zullen dit boek spannend en ook hier en daar eng vinden, het is dan ook raadzaam om het boek overdag voor te lezen of je kind overdag het boek te laten lezen. Lees je dit boek voor het slapen gaan aan je kind voor, dan bestaat de kans dat je kind een nachtmerrie krijgt en dat is niet de bedoeling.
De auteur heeft er ook in dit boek goed aangedaan om de lezer bij zijn verhaal te betrekken. Daarom is dit verhaal beter om voor te lezen, zodat je kind dan aan de voorlezer zijn of haar antwoord kan geven, zoals wanneer de auteur op een gegeven moment vraagt over andere vampierdingen met daarachter puntjes dat je kind zelf kan invullen. Soms is het goed opletten, want er zitten ook een paar tongbrekers in, zoals als Hayno tegen Ben zegt dat hij alles weet, maar ook weer een mooie aanvulling op de beroemde tongbrekers die al bestaan.
Kortom; Een nieuw begin! van De Opper Boeman is een spannend verhaal voor kinderen waarin een boodschap is verwerkt. Die boodschap is niet alleen voor kinderen, maar ook veel volwassenen kunnen ervan leren.




Je kunt het boek onder andere kopen op Amazon.nl.


Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Niet echt mooi, maar het is wel mooi dat het oog, dat in het verhaal voor komt, op de cover staat. Het was mooier geweest als er ook vampieren op de cover hadden gestaan.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is erg goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het verhaal is op een vlotte en beeldende manier geschreven, waardoor het verhaal vlot wegleest.

Hoe origineel is het verhaal?
Het verhaal is erg origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is goed opgebouwd.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat direct in het verhaal.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.

Heeft het plot je verrast?
Nee, doordat ik de boeken van de auteur ken, heeft het plot me niet verrast, maar voor kinderen is het plot wel verrassend.

Is het verhaal geloofwaardig?
Voor volwassenen is het verhaal niet geloofwaardig, maar voor kinderen is het verhaal wel geloofwaardig en daar gaat het om in dit geval.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
De karakters zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Ik heb geen favoriet persoon in dit boek.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik heb aan niemand een hekel in dit boek.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Nee, ik zou niet bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon.

Begrijp je de beweegredenen van de personen?
Nee, ik begrijp de beweegredenen van de personen niet.

Wat vond je van de locatie in het boek? 
Ik vind het geen mooie locatie, maar de locatie past wel bij het verhaal.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat zou me goed afgaan.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Raken is een groot woord, ik heb genoten van het boek.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor kinderen vanaf acht jaar.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, ik ga het boek niet nog een keer lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, die kan ik niet weggeven.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek me lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leuk weetje over het boek:
Het boek is, zoals je kunt zien in het YouTubefilmpje hierboven, ook verkrijgbaar als gratis luisterboek.

Website van de auteur:


Je kunt het boek onder andere kopen op Amazon.nl.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg