Nieuwste recensie

Prinsenvlag - Jingh

Afbeelding
Van Uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over?  Willem van Berkel en zijn zusje Mathilde worden 8 jaar na elkaar geboren in het begin van de vorige eeuw in een gegoed middenstandsmilieu in het centrum van Utrecht. Hun ouders hebben een liefdeloos huwelijk. Hun vader Jacob is veel ouder en een echte kwezel en Maria, hun moeder is frivool, behaagziek en nymfomaan. Willem droomt van een carrière als kunstschilder en Mathilde heeft schrijfambities. De moeder heeft alleen interesse in Willem en haar dochter laat ze over aan Sarah, de Joodse huishoudster van de familie. Begin jaren dertig kiest Willem voor de NSB en Mathilde rolt aan het begin van de bezetting als vanzelf in het verzet. Dan woedt de Tweede wereldoorlog ook in het gezin. En de oorlog eist onverbiddelijk zijn slachtoffers op. Bron: bol Over de auteur: (Jeannette van den Ingh-Van Wijk) is 70 (in 2021). Tijdens haar eerste carrière was zij zakenvrouw. I...

Het Eetmonster - Fiona Hack


Van Fiona Hack mocht ik haar boek recenseren. Ik wil haar daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Het Eetmonster; PrentenKleurboek: Het Eetmonster doet niets liever dan genieten van eten. Vooral friet en tompoezen vindt hij lekker. Als hij zich opgeeft voor een eetwedstrijd denkt hij dat hij lekker veel snoep krijgt. In plaats daarvan krijgt hij sla, tomaten en een gezonde appel. Daar is hij het niet mee eens. Gelukkig is er een enorme pizza die op hem wacht. Fiona Hack: PrentenKleurboek naar een gedicht van Fiona Hack. Met in te kleuren illustraties van Dinie de Zeeuw.

Bron: bol

Omslagontwerp:
ProBeeld | Ambilicious

Binnenwerk:
ProBeeld | Ambilicious

Jaar van verschijnen:
2023

Druk:
Eerste druk

ISBN:
9789493275775

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
28

Genre:
Kleurboeken

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de mooie en grappige cover van Het Eetmonster van Fiona Hack wil je weten wat voor dier of figuur erop de cover staat. Het is in ieder geval duidelijk dat hij of zij geniet van zijn of haar pizza. Bij het lezen van de titel vraag je je af of het Eetmonster toevallig familie is van Koekiemonster uit Sesamstraat, maar dat weet alleen de auteur en daar geeft ze geen antwoord op in dit boek. 😉
In Het Eetmonster van Fiona Hack doet het Eetmonster niets liever dan zijn naam eer aan. Hij houdt van eten en dan wel van lekker eten. Eten dat volwassenen minder gezond noemen, zoals snoep en friet. Op een gegeven moment krijgt hij de kans om aan een eetwedstrijd mee te doen. Het Eetmonster denkt dat hij zijn favoriete eten krijgt, maar dan blijkt het allemaal gezond eten te zijn en daar is hij niet dol op. Gelukkig wacht er iets heel lekkers op hem. 
Naast het verhaal kun je in Het Eetmonster van Fiona Hack mooie en bijpassende tekeningen vinden, want het is uiteraard niet voor niets een prentenkleurboek. De tekeningen zijn getekend door Dinie de Zeeuw. Wat leuk is voor kinderen, is dat ze aan het eind hun eigen eetmonster kunnen tekenen met eten dat ze zelf heel graag lusten. Overigens zijn de tekeningen ook leuk voor volwassenen om in te kleuren. De kinderen moeten hun kleurboek dan ook maar goed in de gaten houden, omdat ze anders geen kleurplaat meer over hebben om in te kleuren als een van hun ouders erin aan het kleuren gaat. 😉
Het Eetmonster van Fiona Hack is een mooie prentenkleurboek voor kinderen vanaf een jaar of vier. Voor kinderen is het een leuk verhaaltje om met hun ouders te lezen, of dat ouders hun kind eruit voorlezen. Je kunt steeds een pauze inlassen als je een stukje hebt (voor)gelezen, zodat het kind de bijpassende tekening(en) kan inkleuren voordat je verder gaat met (voor)lezen. 
Ook al is Het Eetmonster van Fiona Hack een fictief verhaal, het is wel een verhaal met een boodschap. Een verhaal wat voor veel ouders herkenbaar kan zijn, omdat hun kinderen ook vaak de voorkeur hebben voor lekker eten, zoals pizza in plaats van wortels en appels. Je krijgt tijdens het lezen, als volwassene, kinderen hebben dat niet door, het vermoeden dat de auteur uit ervaring heeft geschreven, omdat ze het zelf heeft meegemaakt met haar eigen kind. Dat haar eigen kind ook alleen maar (on)gezond eten lustte en niet dol was op gezond eten, maar het kan ook zijn dat ze dat van andere kinderen kent. In ieder geval is het voor veel ouders herkenbaar dat als je het groente en fruit niet bij de echte naam noemt, maar verwerkt is in een gerecht dat kinderen wel lusten, ze stiekem toch datgene eten en lekker vinden waarvan ze zeggen dat ze dat niet lusten. Voor de ouders met moeilijke eters in huis kan dat een mooie tip zijn, zodat hun kinderen dan toch ook gezond eten. 
Tijdens het (voor)lezen kunnen ouders aan hun kinderen vragen stellen, zoals of ze mee zouden doen aan een eetwedstrijd en wat hun favoriete eten is en wat ze niet lekker vinden. Uiteraard weten de meeste ouders dat wel van hun kinderen, maar het is altijd leuk om erover te praten en het verhaal te bespreken.
Kortom, Het Eetmonster van Fiona Hack is een heel leuke kinderboek over het Eetmonster die alleen bepaald eten lust en hoe hij uiteindelijk toch iets krijgt wat hij lust. Voor veel ouders kan het verhaal deels herkenbaar zijn. Naast het verhaal, kunnen kinderen (en ook volwassenen 😉) de bijpassende kleurplaten inkleuren. Dit prentenkleurboek is dan ook een ideaal cadeau, bijvoorbeeld voor in de schoen of op pakjesavond, maar ook voor een verjaardag of zomaar tussendoor, voor kinderen vanaf een jaar of vier.


Het boek is onder andere te koop bij bol.


Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een mooie en grappige cover die bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is erg goed gekozen. Je vraagt je af of het Eetmonster familie is van Koekiemonster.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek is op een vlotte en beeldende manier geschreven, mede daardoor leest het boek vlot weg.

Hoe origineel is het verhaal?
Het verhaal is erg origineel.

Hoe actueel is het boek?
Het boek is erg actueel en zal dat altijd blijven, omdat er altijd kinderen zullen blijven die niet dol zijn op gezond eten.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is goed opgebouwd.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat direct in het verhaal.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.

Is het verhaal geloofwaardig?
Het verhaal is in kinderogen geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
In kinderogen zijn de karakters geloofwaardig.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Nee, de auteur heeft me niet weten te raken, maar dat is in dit geval niet erg. Ik heb erg genoten van het boek.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan het boek aan alle kinderen vanaf een jaar of vier aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor kinderen vanaf een jaar of vier.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Waarschijnlijk niet.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik heb een PDF-exemplaar gekregen, er is, voor zover bekend, geen e-boek van, maar in ieder geval mag het e-boek, op mijn computer blijven staan. 

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek me lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de uitgever:






Of kijk op LIBRIS.nl of het boek bij jou in de buurt in een boekwinkel te koop is.
Je kunt ook kijken op de Bibliotheek of het boek in een bibliotheek te leen is.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg