Doorgaan naar hoofdcontent

Boekvraag van de Week

Boekvraag van de week: Welk boek kan maar beter niet verfilmd worden?

Jullie weten inmiddels wel dat ik het niet zo heb op boekverfilmingen omdat de meeste boekverfilmingen tegenvallen als je het boek hebt gelezen. Je mist negen van de tien keer dingen die je in het boek hebt gelezen, waardoor je het gevoel hebt dat de film dan automatisch ook niet zo lekker loopt door de missende belangrijke dingen.
Wat mij betreft kunnen ze dan ook Hartendief op pootjes van Melinda Metz maar beter niet verfilmen. Je gaat geheid delen missen omdat het de regiseurs zelden lukt om de dieren datgene te laten doen wat ze moeten doen, zeker met katten is dat het geval. Een hond heeft daar minder last van, maar als een kat iets niet wil, dan zal die dat zeker niet doen of alleen als het hem uitkomt. Of ze moeten de kat er later inverwerken, dat het een levensechte animatie-kat is. De technieken zijn er, dus daar zal het zeker niet aan liggen. Maar wat mij betreft mogen ze dit boek laten wat het is, een boek en niet verfilmen. De film kan nooit zo humoristisch worden als het…

De Onhandigste Man Van Nederland - Hans VerstraatenIk mocht dit boek van uitgeverij Just Publishers lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Al sinds jaar en dag publiceert bladenmaker Hans Verstraaten iedere week een column in Libelle, Nederlandse oudste vrouwenblad en nog steeds met de hoogste oplage. Elke column is een sitcom op papier; doorgaans loopt een kleine gebeurtenis uit de hand, regelmatig totaal uit de hand. En bijna altijd zijn er vrouwen in het spel.
Dat dingen bij Hans Verstraaten zo vaak uit de hand lopen wordt waarschijnlijk mede veroorzaakt doordat hij zo ongeveer de onhandigste man van Nederland is, niet alleen motorisch, zeker ook wat communicatie betreft, al helemaal als het communicatie met vrouwen betreft (wellicht is dat ook de reden dat hij inmiddels drie huwelijken achter de rug heeft).

Voor deze bundel maakte hij zelf een selectie van zijn beste Libelle-columns uit de afgelopen dertien jaar. Zeer herkenbaar, uiterst vermakelijk en bovendien een handige gids hoe je niet door het leven moet gaan. 'Dít is Verstraaten op zijn best!'

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Journalist Hans Verstraaten (1958) schrijft columns voor Libelle, Management Team (hij was als manager allerminst een succes), Paard&Sport (zijn paardenkennis is minimaal), Retailtrends (háát winkelen) en over mode in LindaMode (hij dacht lange tijd dat Prada een voorstad van Milaan was).

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Diegenen die Libelle lezen en de columns van Hans Verstraaten lezen, hebben meteen een idee waar het boek over gaat en zullen niet verbaasd zijn over de titel. Die zullen dan ook blij zijn met het boek en vaak 'oh, ja, dat heb ik toen gelezen' roepen of denken. Diegenen die Libelle niet lezen en Hans ook niet kennen, zullen vast nieuwsgierig zijn naar het boek vanwege de titel, want die maakt nieuwsgierig. Zou hij echt zo onhandig zijn, dat zal toch wel meevallen?
Het zijn columns die ook al eens in Libelle hebben gestaan. Het is dan ook leuk om ze in een boek te lezen. Hans is ontzettend eerlijk, soms te eerlijk, hij neemt geen blad voor de mond in zijn colums. In het echte leven schijnt dat anders te zijn, maar je hoopt toch voor hem dat de meeste personen die in de columns genoemd worden niet zijn columns lezen, want dat kan nooit goed gaan. Toch is het fijn dat hij geen blad voor de mond neemt in zijn columns, want zijn eerlijkheid maken de columns juist leuk. Gelukkig durft hij ook eerlijk naar zichzelf te kijken zoals bijvoorbeeld hoe hij in het verkeer is of tijdens een spelletje Yahtzee met een kind van 10 jaar.
Voor veel mensen kunnen bepaalde situaties herkenbaar zijn zoals niet weten wat je tegen iemand moet zeggen als die een probleem heeft of je ineens een vraag stelt waar je niet op bedacht bent of dat je mensen niet herkent. Geregeld lig je in een deuk en soms zijn de columns ook raak zoals de vraag over Johan Cruijff. Je leert wat meer over hoe mannen denken, wat ze niets vinden zoals de beruchte harembroek, dat ze het niet prettig vinden als je de zinnen van hun afmaakt.
Kortom; dit boek is een echte aanrader voor de fans van Hans Verstraaten, maar ook voor diegenen die hem niet kennen is dit boek een echte aanrader.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja,dat deed het boek. Ik ken zijn columns van Libelle en wist dat ik geregeld zou lachen. Manlief heeft twee dagen gevraagd waarom ik steeds moet lachen, maar als ik dat allemaal uit had moeten leggen, dan had ik het boek pas overmorgen uit en had mijn recensie overmorgen pas gekomen. ;)

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, het is een mooie foto van Hans en de titel valt ook lekker op.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel goed gekozen, past bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot.

Hoe origineel zijn de verhalen?
Heel erg origineel, het is geschreven vanuit hoe Hans het heeft beleefd.

Zat je direct in het boek?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Dat weet het boek zeker.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Nee, dat heeft hij niet en dat is niet erg, maar hij heeft me wel laten lachen.

Mooie quote in het boek: 
Was ik maar een vrouw, dacht ik, dan kon ik nu zeggen dat ik het niet wist, best lekker trouwens, dat je gewoon kunt zeggen dat je iets niet weet.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor de fans van de columns van Hans Verstraaten.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien wel.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, die kan ik niet weggeven, maar het boek mag op mijn Chromebook blijven staan.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Dat denk ik wel.

Website van de auteur:
hans verstraaten twitter

Website van de uitgever:
JUST PUBLISHERS

Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Herinneringen van vernielde generaties

Waar gaat het boek over? 
Wie denkt dat met de bevrijding van Nederland in 1945, de Tweede Wereldoorlog geëindigd is, vergist zich. Wie denkt dat de oorlog zal eindigen wanneer de laatste persoon die toen heeft geleefd is gestorven, vergist zich ook. Want de Tweede Wereldoorlog heeft ook de generaties die na de oorlog zijn geboren, getekend. Dit geldt vooral maar zeker niet uitsluitend voor mensen met een Joodse achtergrond; het leven van de zogeheten tweede generatie (en de generaties daarna) wijkt af van hun leeftijdsgenoten. Oorlog en vervolging houdt hen in de greep, hoezeer zij ook proberen een 'gewoon' leven te leiden. Het is niet verwonderlijk dat dit tot misverstanden leidt en onbegrip. Hun ouders menen dat zij niets hebben meegemaakt, hun niet-joodse vrienden en partners kunnen het niet bevatten. Wie wil weten hoe het voelt …

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…