Van Jaqueline Booij mocht ik haar boek recenseren. Ik wil haar daar hartelijk voor danken. Subtitel: Acht nieuwerwetse sprookjes voor kleine en grote dromers Waar gaat het boek over? Weet je dat... Je veel meer kunt dan je denkt? Dat je met gewone woorden, de krachtigste toverspreuken kunt maken? Dat spookjes in hun blote velletje geboren worden, net als alle andere baby’s? Dat kleine visjes, die in een kommetje wonen, ervan dromen om de zee te zien?Wist je dat niet? Laat je dan maar eens voorlezen uit dit boek, of lees het gewoon zelf. Er staan nog véél meer ongelofelijke dingen in! Geschikt om voor te lezen vanaf vijf jaar, zelf te lezen voor kinderen vanaf acht jaar. Bron: bol Jaar van verschijnen: 2022 Druk: Eerste druk ISBN: 9789464504156 Bindwijze: Paperback Aantal pagina's: 102 Genre: Voorlezen Wat vind je van het boek? Bij het zien van de schitterende cover van Doe dát maar eens na! van Jaqueline Booij krijg je meteen het idee dat je een sprookjesboek...
Link ophalen
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Andere apps
St. Anna - Sjef Smeets
Link ophalen
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Andere apps
Van uitgeverij Lecturis mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel:
De geschiedenis van het zelfstandige St. Anna Ziekenhuis Geldrop 1931 - 2017 Waar gaat het boek over?
De geschiedenis van het zelfstandige
St. Anna Ziekenhuis Geldrop 1931-2017
Dit boek vertelt het verhaal van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Een uniek ziekenhuis gelegen vlakbij de steden Eindhoven en Helmond met een geheel eigen cultuur. Samensteller Sjef Smeets heeft met hulp van een enorm archief feiten en gebeurtenissen verzameld die samen met vele foto's en krantenartikelen de bijzonder interessante geschiedenis van dit ziekenhuis laten zien.
Bindwijze:
E-book Aantal pagina's:
260 Genre:
Geschiedenis en maatschappij
Prijs:
€19,95 Wat vind je van het boek?
Bij het zien van de schitterende cover van St. Anna van Sjef Smeets kan het zijn dat de oudere generatie, die het oude gebouw van St. Anna hebben gekend, een nostalgisch gevoel krijgen. Het ziekenhuis ziet er dan ook erg huiselijk uit. Je krijgt bewondering voor de verpleegster die ogenschijnlijk makkelijk het bed met een van de patiënten door het ziekenhuis manouvreert. Het lijkt alsof de man haar daarvoor een bloemetje wil geven. Wat ze absoluut verdiend zou hebben. Verderop in het boek kan je lezen waarom de verpleegster met de man in het bed door de gangen loopt. St. Anna van Sjef Smeets vertelt over de geschiedenis van het ziekenhuis in Geldrop. Het is een bijzonder verhaal van een ziekenhuis dat al zo lang bestaat en al heel veel heeft meegemaakt. Het is zo'n ziekenhuis waarvan je hoopt dat die altijd blijft bestaan, alleen al om zijn geschiedenis. Je leest wat het ziekenhuis eerst was voor het verbouwd werd, hoe het eerst heette, hoe het uiteindelijk een ziekenhuis werd, wie daar verantwoordelijk voor waren, hoe het daarna ging, wie er allemaal werkten in het ziekenhuis in het verleden en wat ze deden, wat er allemaal bij komt kijken voordat een ziekenhuis verbouwd kan worden, hoe het ziekenhuis bestuurd wordt, hoe het ziekenhuis in de loop der jaren uitbreidde en weer afdelingen en bedden afstootte, wat er allemaal moest wijken voor het huidige ziekenhuis en hoe het misschien in de toekomst gaat. De auteur heeft aandacht besteedt aan een aantal personen die belangrijk waren voor het ziekenhuis zoals een voormalige directeur, een aantal verpleegsters en een aantal zusters zonder wie het ziekenhuis nooit had bestaan, opdat ze nooit vergeten worden.
Het boek geeft een mooi tijdsbeeld weer waarbij er geregeld even verplaatst moet worden in de tijd. Dat wat nu ondenkbaar is, dat was in vroeger jaren heel normaal, zoals bijvoorbeeld roken in het ziekenhuis. Je leest wie er op een gegeven moment pleitte voor een rookverbod. Het ziekenhuis bleek in het verleden ook zijn tijd voor te zijn op andere ziekenhuizen zoals bijvoorbeeld met vlinderteams.
De foto's, diverse documenten en kranteberichten maken het boek compleet. Daardoor krijg je een nog beter beeld van hoe het ziekenhuis er vroeger uit zag en hoe het er nu uitziet, hoe het van binnen eruit zag en wat er allemaal werd gebruikt. Daarnaast krijg je een goed beeld van hoe de kleding van de verpleegsters er vroeger uitzagen. Dankzij de krantenberichten weet je wat er allemaal over het ziekenhuis is geschreven.
Kortom; St. Anna van Sjef Smeets is een interessante geschiedenis van het ziekenhuis in Geldrop. Het vertelt het verhaal van voor het ontstaan van het ziekenhuis tot eind 2018 en hoe het misschien in de toekomst verder gaat. Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek. Wat vind je van de cover?
Die is schitterend, doet nostalgisch aan. Wat vind je van de titel van het boek?
Die is heel erg goed gekozen, want daar draait het om. Wat vind je van de schrijfstijl?
Die is lekker vlot waardoor het boek vlot wegleest. Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel. Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed. Het boek is chronologisch geschreven. Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in. Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Wat vond je van de locatie in het boek?
Geldrop lijkt me een mooie plaats.
Heeft de auteur je kunnen raken?
Raken is een groot woord, maar ik heb er nooit bij stil gestaan dat er zoveel bij komt kijken voor een ziekenhuis verbouwd mag en kan worden en dat er zoveel bij komt kijken om een ziekenhuis te runnen. Dat geeft toch een andere kijk erop.
De foto's van de sloop van het oude ziekenhuis en klooster deden mij wel wat. Persoonlijk heb ik altijd wat moeite met gebouwen die er van buiten mooi uitzien, als die gesloopt worden. Dan ga ik bedenken wat zo'n gebouw wel niet allemaal moet hebben meegemaakt en vraag me dan stiekem af of het misschien niet beter was als er weer exact zo'n zelfde gebouw terug komt, maar dan voorzien van de moderne voorzieningen als dubbel glas, een warmte pomp enz. Toch is het ook wel begrijpelijk dat dat in dit geval niet kon. Zou je het boek aanraden?
Ik kan iedereen het boek aanraden. Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die op wat voor manier ook te maken hebben gehad en nog steeds hebben te maken met St. Anna. Hoeveel sterren geef je het boek?
5 sterren. Ga je het boek nog een keer lezen?
Misschien dat ik de foto's nog een keer ga bekijken.
Ga je het boek houden of geef je het weg?
Het is een e-book, die kan ik niet weggeven, maar hij mag op mijn Chromebook blijven staan. Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden. Ga je vaker een boek van deze auteur lezen?
Misschien wel. Leuk weetje over het boek:
Het ziekenhuis heeft een eigen site: St. Anna Ziekenhuis
Leesfragment:
Ga naar de website van uitgeverij Lecturis om een leesfragment van het boek te lezen.
Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel: Herinneringen van vernielde generaties Waar gaat het boek over? Wie denkt dat met de bevrijding van Nederland in 1945, de Tweede Wereldoorlog geëindigd is, vergist zich. Wie denkt dat de oorlog zal eindigen wanneer de laatste persoon die toen heeft geleefd is gestorven, vergist zich ook. Want de Tweede Wereldoorlog heeft ook de generaties die na de oorlog zijn geboren, getekend. Dit geldt vooral maar zeker niet uitsluitend voor mensen met een Joodse achtergrond; het leven van de zogeheten tweede generatie (en de generaties daarna) wijkt af van hun leeftijdsgenoten. Oorlog en vervolging houdt hen in de greep, hoezeer zij ook proberen een 'gewoon' leven te leiden. Het is niet verwonderlijk dat dit tot misverstanden leidt en onbegrip. Hun ouders menen dat zij niets hebben meegemaakt, hun niet-joodse vrienden en partners kunnen het niet bevatten. Wie wil weten hoe h...
Van Edwin J.F. Delsing mocht ik dit boek recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken. Subtitel: Fundament voor een ongedwongen samenleving volgens universele beginselen Waar gaat het boek over? Deze zoektocht is op iets anders uitgelopen. Het resultaat ligt nu verwoord in een boek met de titel “Het Libertarische Sociaal Contract”. Het omslag laat een “kettingbreker” zien, een man, die zichzelf bevrijdt uit de ketenen van … Ja, van wat eigenlijk? De twee fundamentele uitgangspunten van het libertarisme, individuele zelfbeschikking en non-agressie, zijn uitgewerkt in het Libertarische Sociaal Contract. Met zulk een écht contract, in de vorm van een verklaring aan je medemens, definieer je jezelf tot zelfbeschikt mens, die te kennen geeft vreedzaam te willen samenleven met anderen die – wederzijds – het individuele zelfbeschikkingsrecht respecteren. Vanuit die zelfbeschikking geef je jezelf, als je dat wilt, een Libertarische Grondwet. Een voorstel voor zo’n Libertarische G...
Van uitgeverij De Fontein mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over? Kort nadat haar zus verdwijnt, is Fay na een kickbokstraining getuige van een gruwelijke afranseling. Ze wil contact met de politie opnemen, maar ontvangt een dreigement: als ze niet zwijgt, wordt ook zij afgetuigd. Tijdens een Halloweenfeest wordt er weer een toegetakeld meisje gevonden. Fay vermoedt een verband tussen de verdwijning van haar zus en de afranselingen. Maar haar zoektocht brengt haarzelf én anderen in levensgevaar. Bron: bol.com . Omslagontwerp: Wil Immink Design Jaar van verschijnen: 2018 ISBN: 9789026143496 Bindwijze: E-book Aantal pagina's: 158 Genre: Young adult, thrillers, jeugd Verfilmd? Het boek is (nog) niet verfilmd, maar het leent zich er goed voor om te verfilmd te worden. Wat vind je van het boek? Bij het zien van de cover van Knock-out van Cis Meijer krijg je een soort angstgevoel, je...
Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over? De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen. Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen. In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloe...
Reacties
Een reactie posten