Wandellust - Cynthia Schultz


Van KOSMOS UITGEVERS mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.
Dit boek is nog niet uit, hij komt pas op 15 september 2020 uit, maar je kan hem al reserveren op bol.com of via KOSMOS UITGEVERS.

Subtitel:
De mooiste wandelplekken in Nederland

Waar gaat het boek over? 
In Wandellust laat lifestyleblogger Cynthia Schultz zien hoe leuk wandelen kan zijn. Laat je door dit mooie boek inspireren om te gaan wandelen!

In haar boek Wandellust laat lifestyleblogger Cynthia Schultz je zien hoe leuk wandelen is. Wandellust is een heerlijk inspiratieboek vol prachtige wandelplekken. Denk je bij wandelen aan wandelschoenen, windjacks en stokken? Er is meer! Wandelen is ook heerlijk als je er geen sport van maakt. Het is eenvoudig, je hebt er weinig voor nodig en het kan overal. Je hoofd waait leeg en lopen is goed voor lijf en brein. Wandelen is makkelijk te integreren in je dagelijkse leven, en hoe heerlijk is het om Nederland te voet te ontdekken? Krijg jij al #wandellust?

Bron: bol.com.

Jaar van verschijnen:
2020

EAN:
9789021575018

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's:
194

Genre:
Wandelen

Prijs:
€21,99

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Wandellust van Cynthia Schultz krijg je niet meteen een idee waar het boek over zal gaan. De cover is in ieder geval rustgevend. De titel maakt nieuwsgierig, je krijgt al een idee wat je van het boek kan verwachten. Het boek is heel erg mooi vormgegeven. Je zou het boek zo op een tafel kunnen laten liggen zodat je geregeld kan genieten van de schitterende foto's die erin staan.
Wandellust van Cynthia Schultz is geen standaard wandelgids met wandelkaarten. Er zitten namelijk geen wandelkaarten in. De auteur wil dat je zelf op pad gaat zonder een kaart waar je alles op kan volgen. Ze wil dat jouw voeten zelf bepalen waar je heen wandelt en mocht je uiteindelijk hopeloos verdwaald zijn, dan kan je altijd nog Google Maps raadplegen om weer in de richting te komen die je wilt volgen. 
Wat je dan wel kan verwachten? Tips van plaatsen waar je zeker moet wandelen vanwege de omgeving, vanwege de historie, vanwege de geluiden van dieren die je hoort, ze laat je anders naar de natuur kijken, zoals bijvoorbeeld De Oostvaardersplassen en Veere. Ze vertelt wat meer over de plaatsen waar ze heeft gewandeld zoals bijvoorbeeld Het Zwolse Bos en geeft soms uitleg wat iets is zoals bijvoorbeeld een stuw en een landgoed. Je kan merken dat ze veel informatie heeft ingewonnen voordat ze iets opschreef. Soms laat ze je op Google Maps iets opzoeken om te zien hoe het op de kaart eruit ziet zoals bijvoorbeeld de korte arm van de Vecht.
Ze geeft tips hoe je kan wandelen en waar je een hapje kan eten en drankje kan drinken en eventueel kan overnachten zoals bijvoorbeeld in Herberg De Klomp in Vlisteren. Tegen het eind geeft de auteur tips van hotels en andere slaapplekken waar zij graag een nachtje of langer logeert. Ze blijft er geregeld op hameren dat je zelf moet ontdekken, zelf van de paden af moet gaan om iets nieuws te ontdekken zoals bijvoorbeeld hoe de natuur er uit ziet, wat voor dieren er lopen, luisteren naar de vogels en andere omgevingsgeluiden.
Tussendoor geeft de auteur diverse handige tips om te gaan wandelen, wat je op zijn minst nodig hebt en dat is minder dan de meeste lezers waarschijnlijk zullen verwachten. Ze geeft praktische tips zoals bijvoorbeeld waar je het beste kan parkeren als je een van de wandeltips van de auteur opvolgt. Ook geeft ze tips om met kinderen te gaan wandelen. Daarnaast vertelt ze waarom ze graag wandelt en waarom wandelen zo goed voor je is. Door haar enthousiasme, wil je (meer) gaan wandelen. Ze moedigt je echt aan om te gaan wandelen.
Kortom, Wandellust van Cynthia Schultz is geen standaard wandelgids met wandelkaarten, maar ze geeft heel veel goede tips om te gaan wandelen en tips waar je zeker een keer gewandeld moet hebben. Ze moedigt je geregeld aan om van de gebaande paden af te gaan en zelf op onderzoek te gaan. De vele schitterende foto's maken het boek compleet.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het boek. Het is een rustgevende cover.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, daar draait het boek om.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Een aantal plaatsen ken ik omdat ik daar in het verleden wel eens ben geweest en kan zeggen, dat die inderdaad, zoals de auteur al aangeeft, heel mooi zijn zoals De Oostvaardersplassen, Maastricht en Texel. De andere plaatsen klinken ook heel erg mooi.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Nee, maar dat is in dit geval niet erg. Ik heb genoten van het boek.

Mooie quote in het boek: 
Veel leuker natuurlijk, om van de aangelegde paadjes af te gaan en gewoon maar zien waar je voeten je brengen.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor diegenen die graag wandelen en diegenen die graag willen gaan wandelen, maar geen idee hebben hoe te beginnen.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien dat ik soms een stukje terug ga lezen of foto's opnieuw ga bekijken.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-boek, die kan ik niet weggeven, maar hij mag op mijn Chromebook blijven staan.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leesfragment:
Ga naar de website van KOSMOS UITGEVERS om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de auteur:
Cynthia

Website van de uitgever:



Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg