Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

De Wieg - Hilbrand Vinckers

Van Uitgeverij Nobelman mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
1983. De 33-jarige docent André bezoekt tijdens een werkweek met zijn klas het splinternieuwe Herinneringscentrum en het Voormalig Doorgangskamp Westerbork. Hij was hier vroeger al eens met zijn ouders, toen de plek Schattenberg heette. Door dit bezoek komt een stroom van beelden op gang van uitstapjes en vakanties met zijn ouders naar het naoorlogse Duitsland en de kennissen die zij daar ontmoetten. Maar ook gedachten, over geweld en geweldloosheid: Kennedy in Berlijn, de Baader Meinhof groep, treinkapingen in Drenthe, een demonstratie tegen kernwapens.
Er ontstaan barsten in zijn tot dan toe rustig voortkabbelende leven. Via oude foto's en het verhaal van zijn vader over de periode '38-'50 raakt André verstrikt in zijn familiegeschiedenis. Niet alleen zijn baan maar ook zijn relatie komt op losse schroeven te staan. En dan is daar nog Judy, zijn c…

Zielsgeheim - Sharon BoltonWaar gaat het boek over? 
Zeer beklemmende, originele thriller waarin de fascinatie van een jonge politieagente voor Jack the Ripper haar duur komt te staan…

Ondanks haar fascinatie voor de negentiende-eeuwse seriemoordenaar Jack the Ripper heeft de jonge Londense politieagente Lacey Flint nog nooit aan een moordonderzoek gewerkt. Totdat er op een avond een vrouw hevig bloedend door messteken over Laceys auto leunt, in haar armen valt en sterft. Als getuige moet Lacey een gepaste afstand tot de moordzaak houden, maar wanneer ze via een journaliste een brief ontvangt waarin een verwijzing naar Jack the Ripper en naar Lacey staat, blijkt dat onmogelijk. Is er een copycat killer aan het werk? Lacey weet als geen ander dat er volgens het patroon van de negentiende-eeuwse moorden nog meer slachtoffers gaan vallen. En zij kan weleens de volgende zijn…
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een heel erg spannend boek dat je vanaf het begin tot het einde in je greep houdt. Steeds als je denkt dat je het snapt en weet wie wie is, gaat het een totaal andere kant op en blijken sommige mensen niet te zijn wie ze zijn. Het einde is daardoor ook een echte verrassing die je niet ziet aankomen. Daarnaast ben ik blij dat de schrijfster op een bepaald moment Lacey iets niet heeft laten doen, maar lekker heeft laten zitten waar ze zat en van daar uit verder laten gaan, want die is vast spannender verlopen dan dat Lacey eerst wilde doen.
Tevens geeft het mooi weer hoe mensen tot bepaalde daden komen die ze doen, wat hun beweegredenen weer. Dat de meeste mensen niet zomaar iets doen, maar dat gene doen vanwege wat ze hebben meegemaakt. Waarom mensen doen wat ze doen, ook al is dat niet altijd verstandig.
Daarnaast heeft de schrijfster zich goed ingeleefd in Jack the Ripper en zijn er interessante weetjes over zowel de geschiedenis van Londen als over Jack the Ripper in het verhaal verwerkt, waardoor je na het lezen van het boek wat meer weet, ook al blijft de echte Jack the Ripper voor altijd een mysterie.

Wat vind je van de cover? 
Ik was heel blij dat het een e-book is en geen fysiek boek, want het is net of het oog jou aankijkt. Als het een fysiek boek was geweest, dan had ik er steeds, als ik niet in het boek aan het lezen was, iets op het boek gelegd waardoor ik het oog niet zou zien. Desondanks past de cover toch bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Pas op het eind snapte ik waarom er voor deze titel is gekozen en vind hem echt goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Heel erg beeldend, filmisch. Nergens is er een hapering.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Lacey, omdat zij een sterke vrouw is.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Aan 5 jongens. Lees het boek maar om te begrijpen over wie ik het heb en waarom ik een hekel aan ze heb. Kan er nu niets over zeggen in verband met spoilers.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Londen is een hele mooie stad, waar ik vorige week nog een paar dagen ben geweest.

Mooie quote in het boek: 
Wanneer haar leven weggevaagd lijkt als een oude tekst op een schoolbord.

Zou je het boek aanraden? 
Absoluut!

Hoeveel punten geef je het boek? 
10

Ga je het volgende deel ook lezen?
Ik ga het volgende deel zeker ook lezen, ben benieuwd of die ook zo spannend is als dit boek.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, ik vond het boek leuk om te lezen, maar hoef hem niet nog een keer te lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, dus ik kan het boek niet weggeven, maar ik ga hem wel verwijderen van mijn e-reader.

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is er (nog) geen verfilming, maar mocht die er ooit komen, wat ik wel verwacht, dan ga ik die niet kijken.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb het boek ner uit en verwacht wel dat die me nog een tijdje bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Dat ben ik wel van plan, want ze schrijft goed.Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…