Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Het Geheime Leven Van De Koe - Rosamund Young

Van uitgeverij Atlas Contact mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Het boek ligt vanaf 2 oktober 2017 in de winkels.

Oorspronkelijke titel:
The Secret Life Of Cows

Waar gaat het boek over? 
Op de biologische boerderij van Rosamund Young in Engeland mogen de koeien (en varkens, en kippen, en schapen) letterlijk gaan en staan waar ze willen. Bij hun pasgeboren kalf blijven, of deze aan oma toevertrouwen? In de
wei onder de kersenboom grazen, of toch boven op de heuvel? Naar de schuur hollen bij regen, of gewoon onder de heg schuilen? Decennialang heeft Young haar dieren uitgebreid kunnen observeren en ze constateert dat deze consequent slimme, logische keuzes maken die hun welzijn verhogen. Aan de hand van de meest aandoenlijke anekdotes over haar kudde laat ze zien dat het intelligente beesten zijn die hun kroost en elkaar liefhebben, samen spelen en levenslange vriendschappen sluiten. Maar door het moderne, grootschalige boerenbedrijf hebben wij me…

Zielsgeheim - Sharon BoltonWaar gaat het boek over? 
Zeer beklemmende, originele thriller waarin de fascinatie van een jonge politieagente voor Jack the Ripper haar duur komt te staan…

Ondanks haar fascinatie voor de negentiende-eeuwse seriemoordenaar Jack the Ripper heeft de jonge Londense politieagente Lacey Flint nog nooit aan een moordonderzoek gewerkt. Totdat er op een avond een vrouw hevig bloedend door messteken over Laceys auto leunt, in haar armen valt en sterft. Als getuige moet Lacey een gepaste afstand tot de moordzaak houden, maar wanneer ze via een journaliste een brief ontvangt waarin een verwijzing naar Jack the Ripper en naar Lacey staat, blijkt dat onmogelijk. Is er een copycat killer aan het werk? Lacey weet als geen ander dat er volgens het patroon van de negentiende-eeuwse moorden nog meer slachtoffers gaan vallen. En zij kan weleens de volgende zijn…
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Een heel erg spannend boek dat je vanaf het begin tot het einde in je greep houdt. Steeds als je denkt dat je het snapt en weet wie wie is, gaat het een totaal andere kant op en blijken sommige mensen niet te zijn wie ze zijn. Het einde is daardoor ook een echte verrassing die je niet ziet aankomen. Daarnaast ben ik blij dat de schrijfster op een bepaald moment Lacey iets niet heeft laten doen, maar lekker heeft laten zitten waar ze zat en van daar uit verder laten gaan, want die is vast spannender verlopen dan dat Lacey eerst wilde doen.
Tevens geeft het mooi weer hoe mensen tot bepaalde daden komen die ze doen, wat hun beweegredenen weer. Dat de meeste mensen niet zomaar iets doen, maar dat gene doen vanwege wat ze hebben meegemaakt. Waarom mensen doen wat ze doen, ook al is dat niet altijd verstandig.
Daarnaast heeft de schrijfster zich goed ingeleefd in Jack the Ripper en zijn er interessante weetjes over zowel de geschiedenis van Londen als over Jack the Ripper in het verhaal verwerkt, waardoor je na het lezen van het boek wat meer weet, ook al blijft de echte Jack the Ripper voor altijd een mysterie.

Wat vind je van de cover? 
Ik was heel blij dat het een e-book is en geen fysiek boek, want het is net of het oog jou aankijkt. Als het een fysiek boek was geweest, dan had ik er steeds, als ik niet in het boek aan het lezen was, iets op het boek gelegd waardoor ik het oog niet zou zien. Desondanks past de cover toch bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Pas op het eind snapte ik waarom er voor deze titel is gekozen en vind hem echt goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Heel erg beeldend, filmisch. Nergens is er een hapering.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Lacey, omdat zij een sterke vrouw is.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Aan 5 jongens. Lees het boek maar om te begrijpen over wie ik het heb en waarom ik een hekel aan ze heb. Kan er nu niets over zeggen in verband met spoilers.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Londen is een hele mooie stad, waar ik vorige week nog een paar dagen ben geweest.

Mooie quote in het boek: 
Wanneer haar leven weggevaagd lijkt als een oude tekst op een schoolbord.

Zou je het boek aanraden? 
Absoluut!

Hoeveel punten geef je het boek? 
10

Ga je het volgende deel ook lezen?
Ik ga het volgende deel zeker ook lezen, ben benieuwd of die ook zo spannend is als dit boek.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, ik vond het boek leuk om te lezen, maar hoef hem niet nog een keer te lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, dus ik kan het boek niet weggeven, maar ik ga hem wel verwijderen van mijn e-reader.

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is er (nog) geen verfilming, maar mocht die er ooit komen, wat ik wel verwacht, dan ga ik die niet kijken.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb het boek ner uit en verwacht wel dat die me nog een tijdje bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Dat ben ik wel van plan, want ze schrijft goed.Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…