Doorgaan naar hoofdcontent

Boekvraag van de Week

Boekvraag van de week: Wil je schrijver worden of ben je dat al?

Ik heb een paar keer een poging gedaan om een boek te schrijven, maar steeds gooide ik de teksten die ik had geschreven weg omdat ik het helemaal niets vond. Toch wil ik wel ooit een boek schrijven, maar waarover? Geen idee. Soms vliegen er wel ideeën door mijn hoofd, maar vergeet ze net zo hard en vergeet het dan ook om op te schrijven omdat ik meestal met iets anders bezig ben. Eigenlijk zou ik, net als veel schrijvers, altijd en overal een notitieboekje met pen bij me moeten hebben zodat ik alles wat in me opkomt kan opschrijven. Ja, ik ben daar nog heel ouderwets in; ik schrijf het liever op in een notitieboekje dan dat ik het typ in een programma op mijn smartphone of Chromebook. Ook al moet ik soms puzzelen om te begrijpen wat ik ook al weer heb opgeschreven, zo beroerd is mijn handschrift, maar dat heeft toch ook wel weer iets vind ik. Maar die droom om ooit een boek te schrijven gaat vast nog wel eens uitkomen. 
En hoe zit het met jou? Wil jij ook ooit schrijver worden of lie…

Leven In Het Licht - Antoine KopVan uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Een Leidraad Voor Bewust Leven

Waar gaat het boek over? 
Antoine Kop geboren in 1947, zangpedagoog, spiritueel werker en dirigent.
Muziek is een universele taal en heeft de auteur bij talloze mensen in veel verschillende landen en culturen gebracht. Al gauw bemerkte hij op een van zijn reizen, dat hij bepaalde gebouwen herkende, terwijl hij er nooit geweest was. Die herkenning en het gevoel een Einzelgänger te zijn bracht hem ertoe om de betekenis van het leven grondig te analyseren. Daarbij kreeg hij veel hulp en informatie via een dieptrance medium van een meditatiecentrum. Die informatie heeft de auteur tezamen met zijn ervaringen verwerkt in dit boek. De inhoud gaat over het leven vanaf het prille begin tot de laatste levensadem, waarbij het gevoel, relaties, seks, liefde e.d. het meest essentiële is. Met de kracht van onze gedachten kunnen we een betere wereld voor onszelf en de ander scheppen. Het grootste obstakel voor een gelukkig leven op onze aarde is echter het geprogrammeerde denken, terwijl het ondogmatisch denken ons vrijheid, vrede en bewustzijn geeft. Dit verhaal gaat vergezeld met vele voorbeelden, oefeningen en visualisaties. Over deze onderwerpen schreef de auteur reeds in Spiegelbeeld en Para-Astro. Dit boek is een bron van inspiratie.

Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Mark Heuveling

Binnenwerk:
Snezhina Uzunova

Jaar van verschijnen:
2017

ISBN:
9789463382212

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
304

Genre:
Spiritualiteit

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de rustgevende cover verwacht je een boek te gaan lezen over de natuur en alles wat daarmee samenhangt. De titel doet wat zweverig aan en je moet dan ook echt openstaan voor spiritualiteit om het te gaan lezen.
In de inleiding vertelt de auteur waarom hij dit boek heeft geschreven, hoe hij erop kwam om het te schrijven.
De auteur laat je in 24 hoofdstukken anders naar jouw leven kijken, naar je lichaam, waarom je geboren bent, je karakter, je relaties, jouw ziel, waar het in het leven omgaat en je levenseinde. Je komt erachter, als je daar nog niet achter was, dat er meer tussen hemel en aarde is, dat jouw lichaam eigenlijk maar een huls is van je ziel, maar waar je wel goed voor moet zorgen. Je komt erachter dat iedereen een gids heeft, waarom je die hebt, wat die doet en hoe je die kan ontmoeten Je komt meer te weten over dromen, uittreden, gedachten, religies en geloven. Hij geeft voorbeelden van mensen die bepaalde ervaringen hebben gehad zoals de persoon die met haar ziel bij haar eigen operatie was. Ook kom je meer te weten over de natuur, de planten en dieren en wat die voor je kunnen doen. Soms roept het een herkenningedachte op omdat er een ervaring wordt beschreven die je zelf ook al eens hebt meegemaakt zoals bijvoorbeeld het zien van je overleden huisdier.
Er staan opdrachten in die je kan doen. Niet alle opdrachten zijn even makkelijk, maar als je je ervoor open stelt, dan zijn ze goed te doen.
Tegen het eind kan je in een hoofdstuk lezen hoe de auteur de maatschappij in de toekomst ziet, hoe hij verwacht dat het zal zijn. Het klinkt erg mooi, maar ook ietwat ongeloofwaardig, maar de toekomst zal uitwijzen of de auteur het goed gezien heeft. Aan het eind kom je erachter waarom er voor de titel van het boek is gekozen.
Kortom; dit boek is een mooie leidraad om je leven bewuster, anders, te gaan leven als je je ervoor openstelt.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, rustgevend.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is goed gekozen, past bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Over het algemeen vlot, soms wat droog.

Hoe origineel is het verhaal?
Niet echt origineel, maar dat is niet erg.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft hij. Toen onze vorige katten net waren overleden hoorde ik ze bij ons in huis lopen terwijl dat niet kon. Ook heb ik het wel eens meegemaakt dat we ergens voor gewaarschuwd werden door middel van lampen die gingen knipperen. Zo zijn er meer dingen gebeurd. Door het lezen van dit soort boeken krijg ik iedere keer weer de bevestiging dat dat inderdaad kan.

Mooie quote in het boek: 
Men kan en mag niet generaliseren.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, ik kan iedereen die geïnteresseerd is in de spiritualiteit dit boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder geïnteresseerd is in de spiritualiteit.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien dat ik af en toe een stukje zal terug lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek gaat terug in de boekenkast zodat mijn man het boek ook kan lezen.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Dit boek gaat me nog wel even bezig houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Misschien wel, hangt van het boek af.

Website van de uitgever:
Uitgeverij Aspekt


Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Herinneringen van vernielde generaties

Waar gaat het boek over? 
Wie denkt dat met de bevrijding van Nederland in 1945, de Tweede Wereldoorlog geëindigd is, vergist zich. Wie denkt dat de oorlog zal eindigen wanneer de laatste persoon die toen heeft geleefd is gestorven, vergist zich ook. Want de Tweede Wereldoorlog heeft ook de generaties die na de oorlog zijn geboren, getekend. Dit geldt vooral maar zeker niet uitsluitend voor mensen met een Joodse achtergrond; het leven van de zogeheten tweede generatie (en de generaties daarna) wijkt af van hun leeftijdsgenoten. Oorlog en vervolging houdt hen in de greep, hoezeer zij ook proberen een 'gewoon' leven te leiden. Het is niet verwonderlijk dat dit tot misverstanden leidt en onbegrip. Hun ouders menen dat zij niets hebben meegemaakt, hun niet-joodse vrienden en partners kunnen het niet bevatten. Wie wil weten hoe het voelt …

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…