Nieuwste recensie

Dat Is Misschien Nog Waar Ook! - Jacqueline Booij

Afbeelding
Van Jacqueline Booij mocht ik haar boek recenseren en ik wil haar daar hartelijk voor danken. Subtitel: Zes moderne sprookjes die je bijna zou geloven Waar gaat het boek over?  Weet je dat je soms zo enthousiast kunt worden dat je zonder vleugels kan vliegen? Dat zelfs de maan verliefd kan worden? Dat ieder mens en elk dier een 'ikvlekje' heeft? Dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren als je de manen van een speelgoedpaardje knipt? Wist je dat niet? Als je er meer over wil weten moet je dit boek maar eens lezen, of misschien wil iemand je er wel uit voorlezen. Bron: bol Jaar van verschijnen: 2022 Druk: Eerste druk ISBN: 9789464682427 Bindwijze: Paperback Aantal pagina's: 85 Genre: Voorlezen Wat vind je van het boek?  Bij het zien van de mooie cover van Dat is misschien nog waar ook! van Jacqueline Booij krijg je meteen het idee dat je een sprookjesboek gaat lezen. Je wilt weten welke zes sprookjes worden uitgebeeld op de cover. De titel doet vermoeden dat ...

Terug Naar Arras - André Buurman


Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In hypnose ontdekt Robert Nivelle, een puissant rijke kasteelheer van Le Château de Couin in de buurt van het Noord-Franse stadje Arras en tevens fokker van dure renpaarden, dat hij de reïncarnatie is van zijn overgrootvader, die tijdens de Eerste Wereldoorlog opperbevelhebber was van de Franse strijdkrachten. Het verklaart meteen zijn nachtmerries en hallucinaties over die periode. Bij toeval komt Nivelle erachter dat Emily Fitzgerald, de partner van een zakenrelatie in Londen, dezelfde angstdromen heeft over die oorlog. Zij is de enige die hem van zijn hallucinaties kan afhelpen, is zijn overtuiging. Na een "toevallige' ontmoeting op een terras in Arras laten Emily en haar drie hartsvriendinnen zich door Nivelle overhalen om de rest van hun vakantie op zijn chateau door te brengen. Nog voor de vier kennis hebben gemaakt met de glitter en glamour van de Franse boven- en onderwereld, wordt Emily direct bij aankomst heen en weer geslingerd tussen het nu en de verschrikkingen van WOI. Couin blijkt meer dan alleen een déjà vu voor haar en van lieverlee worden nachtmerries en hallucinaties over WOI werkelijkheid.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
André Buurman (1952) is schrijver/journalist en sinds 1973 verbonden aan diverse dagbladen en magazines. Van zijn hand verschenen eerder twee biogradieën.

Bron: achterkant boek

Omslagontwerp:
Art Studio Hélène / Mark Heuveling

Binnenwerk:
Paul Timmerman

Jaar van verschijnen:
2018

EAN:
9789463385268

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
392

Genre:
Geschiedenis en maatschappij, psychologische thrillers

Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd, maar leent zich er goed voor om verfilmd te worden.

Prijs:
€24,95

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Terug naar Arras van André Buurman krijg je meteen het gevoel dat je geen vrolijk, luchtig boek gaat lezen. Zo te langer je naar het hoofd kijkt, zo te meer je in het hoofd van de persoon ziet. Je wilt weten wat het verhaal is van de persoon op de cover. De titel maakt nieuwsgierig. Je wilt weten wat Arras is. Is het de naam van een persoon? De naam van een kasteel of ander soort gebouw? De naam van een plaats of land?
Terug naar Arras van André Buurman begint gemoedelijk. Twee vriendinnen zijn op een terras op zoek naar een vrij tafeltje waar ze met hun andere twee vriendinnen gezellig aan kunnen zitten om daar even bij te komen en gezellig met elkaar te praten. Als ze uiteindelijk een tafel hebben gevonden en een wijntje hebben, komt er een man bij ze zitten die ze uiteindelijk uitnodigt op zijn chateau voor de rest van hun vakantie en dan begint het verhaal pas echt. Vanaf dat moment gebeurt er van alles. De vakantie blijkt alles behalve rustig en relaxt te verlopen. Een van de vriendinnen blijkt, net als de man, geregeld angstdromen en hallucinaties te hebben over de Eerste Wereldoorlog. De dromen zijn zo echt, dat het lijkt of ze die zelf meemaken. Waar komen die vandaan? Bij aankomst op het Chateau heeft een van de vriendinnen het gevoel dat ze er al eens eerder is geweest en ziet ze het verre verleden aan zich voorbij komen met alle gevolgen van dien.
De man blijkt dankzij hypnose erachter zijn gekomen waarom hij die dromen heeft, weet van wie hij een reïncarnatie is. Zou het een van de vriendinnen ook helpen? Zou ze dat wel willen / durven? Wat zijn de gevolgen als ze niet gaat uitzoeken waarom ze die dromen heeft? Aan de andere kant is de vraag, wat zijn de gevolgen als ze het wel gaat uitzoeken? Het aangrijpende, heftige verleden loopt soms over in het heden en andersom.
Terug naar Arras van André Buurman is een psychologische thriller die heel erg vlot wegleest. Je wilt weten hoe het verhaal verder loopt, wat voor keuze een van de vriendinnen gaat maken, wat dat betekent voor de anderen, hoe het de anderen vergaat. Wat hebben de diverse gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld een moord, met elkaar gemeen? Of is het puur toeval en hebben de gebeurtenissen niets met elkaar te maken? Wie zit(ten) erachter? Zijn bepaalde personen wel wie ze zijn? Je ziet de vriendinnen groeien en sterker naar elkaar toe groeien, maar kunnen elkaar ook loslaten als het moet.
De auteur heeft zich goed ingeleefd en ingelezen over reïncarnatie, hypnose, angstdromen en de Eerste Wereldoorlog. Ondanks dat het een fictief verhaal is, heb je het gevoel dat het echt is gebeurd. Het is een verhaal met heel veel verrassende wendingen en een verrassend plot.
Kortom; Terug naar Arras van André Buurman is een spannende thriller over reïncarnatie en de Eerste Wereldoorlog. Het is een aangrijpend verhaal met schokkende gebeurtenissen, maar gelukkig zijn er ook momenten waarbij je moet lachen zoals om een van de vriendinnen die wel van een drankje houdt.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend. Het leuke van de cover is, dat alles wat je ziet, ook in het boek voorkomt. Daardoor past het heel erg goed bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die past heel erg goed bij het boek, want zo is het ook voor een van de vriendinnen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed. Het verhaal is chronologisch geschreven waarbij er geregeld terug- of vooruit geblikt wordt als het verhaal erom vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Dit is zo'n boek waarbij je niet kan stoppen met lezen als je er eenmaal in bent begonnen omdat je wilt weten hoe het verder loopt.

Heeft het plot je verrast?
Ja, dat heeft het plot zeker. Ik had een iets ander plot verwacht.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, dat is het verhaal zeker.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Lisbeth, omdat ze zich zelden iets van anderen aantrekt en als het moet haar manne.... ik bedoel vrouwtje kan staan als het nodig is. Ze heeft een grote dosis humor.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Dat kan ik niet zeggen, want dan zou ik teveel verraden.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersonen?
Ja, dat denk ik wel.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Over het algemeen klinken ze mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
In de Eerste Wereldoorlog niet, maar in het heden wel.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft hij. Voor velen zal het verhaal van Robert en Emily wat wazig zijn, ongeloofwaardig overkomen, maar ik geloof, net als een aantal personen in het verhaal, dat er meer tussen hemel een aarde is dan we denken en dat je ziel vaker kan terugkeren op aarde. De verhalen van Robert en Emily hebben me dan ook geraakt. Het verhaal laat zien dat dromen niet altijd zomaar dromen zijn, dat er soms meer achter zit dan men denkt. Zeker als je ze vaker hebt.

Mooie quote in het boek: 
Het lijkt wel of we in twee tijdperken tegelijk leven.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die van psycholgische thrillers houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:
André Buurman Twitter

Website van de uitgever:
UITGEVERIJ ASPEKT











Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg