Waar Koningen Geboren Worden - The Blue Sky & De Opper Boeman


Van De Opper Boeman mocht ik zijn boek recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
In het land van de boeman

Waar gaat het boek over? 
Het is een kort kinderboekje over Woods en Woods is een doodgewone jongen maar wanneer hij de boegiebouters ontmoet veranderd een doodgewone jongen in een koning in een mum van tijd, en niet zomaar een koning maar de koninge van Angstland Feartopia zelve! Waar de Boegedie-Boegedie monsters vrij rondlopen en heel de planeet verslonsen en verorberen!
Kan Woods het land redden of leidt hij de boemannen naar de afgrond je komt erachter in Waar koningen geboren worden in het land van de boeman!

Bron: amazon.nl

Jaar van verschijnen:
2022

EAN:
979-8358545618

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's:
26

Genre:
Kinderboeken

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek (nog) niet verfilmd.

Wat vind je van het boek? 
Het is jammer dat men de titel, subtitel en de namen van de auteurs in de afbeelding op de cover van Waar koningen geboren worden van The Blue Sky & De Opper Boeman heeft geplaatst, want als je een pagina verder gaat, zie je de cover zonder tekst en is het een erg mooie tekening. Beter was het geweest als men de tekening tussen twee donkerblauwe balken, een paar tinten donkerder dan in de tekening, had geplaatst. In de bovenste balk had men dan de titel en subtitel van het boek kunnen plaatsen in de kleur wit, zodat het duidelijk leesbaar is en in de onderste balk had men de namen van de auteurs kunnen plaatsen, ook in de kleur wit. Ook is het jammer dat men op pagina drie, in de onderste helft, voor een cirkel heeft gekozen. Het was mooier geweest als men voor een rechthoek had gekozen en daar de tekst in had geplaatst. Verder is het jammer dat men de naam van een van de auteurs op pagina vier niet in het witte gedeelte van de pet heeft geplaatst en dan met een gouden font, zoals je dat vaak ziet op petjes in de winkels. De naam in de ogen is overbodig, daar had men dan beter in ieder oog een kabouter, maar dan in het klein, kunnen plaatsen. Sowieso mag het hoofd wel wat kleiner, zodat je het hele gezicht ziet met een heel petje in plaats van een half petje. Verder is de vormgeving goed. Het verhaal is duidelijk te lezen op de pagina's. 
De titel en subtitel maken je nieuwsgierig naar het verhaal. Het zijn titels die erg goed gekozen zijn. De titel en subtitel worden ongeveer halverwege het verhaal duidelijk en dan kun je alleen maar concluderen dat men er goed aan heeft gedaan om voor deze titel en subtitel te kiezen.
In Waar koningen geboren worden van The Blue Sky & De Opper Boeman is Woods een doodgewone jongen waarvan je er zoveel hebt, maar toch is hij ook weer niet zo heel gewoon. Wanneer Woods een soort kabouters ontmoet, verandert hij in een koning en dan niet zomaar een koning, maar in een koning van een bijzonder land. Helaas lopen daar monsters rond die het niet goed voor hebben met het land. De vraag is of Woods het land kan redden.
Net zoals met alle boeken van De Opper Boeman, is het ook voor Waar koningen geboren worden raadzaam dat de ouders en/of opvoeders eerst het boek lezen alvorens ze het aan hun kind laten lezen of voorlezen en daarna pas besluiten of hun kind het verhaal aan kan of niet, omdat er een paar stukjes in zitten die eng kunnen zijn voor kinderen. Eigenlijk niets nieuws voor diegenen die het werk van de auteurs kennen. 😉
Zoals gewend van The Blue Sky & De Opper Boeman, hebben ze zich ook in Waar koningen geboren worden goed ingeleefd in de personages. Door de beeldende schrijfwijze heb je het gevoel dat je het verhaal vanaf de zijlijn meebeleeft. Voor kinderen is het een spannend verhaal met diverse verrassende wendingen die je niet ziet aankomen, zoals kabouters die veranderen. Dit verhaal eindigt met het moraal van het verhaal. Als lezer word je tot denken aangezet, maar je moet ook goed naar het verhaal luisteren of het verhaal goed lezen, zodat je het antwoord al weet als de vraag komt van wat het moraal van het verhaal is. Het is een moraal waar alle kinderen, vooral kinderen die gepest worden of werden, wat aan hebben. Het is dan ook mooi van de auteurs dat ze dit verhaal speciaal voor gepeste kinderen hebben geschreven, want het verhaal kan het gepeste kind sterken in bepaalde gevoelens. Overigens zullen de vijfenveertigplussers al snel tijdens het lezen een deuntje uit hun jeugd in het hoofd hebben, want er is een stukje dat doet denken aan een stukje uit 'Wij zijn twee vrienden' van Dennie Christian, ook al heeft dat nummer niets met het verhaal van doen.
Kortom, Waar koningen geboren worden van The Blue Sky & De Opper Boeman is een spannend en leerzaam, maar ook oppeppend verhaal voor kinderen die gepest worden of werden. Door een paar zinnen in het verhaal kan het gepeste kind zich sterker en minder eenzaam voelen. Het is leuk dat de auteurs dit keer aan kinderen die gepest worden of werden hebben gedacht.


Het boek is onder andere te koop op amazon.nl.


Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is geen mooie cover door de tekst de erop staat. Zoals hierboven in de recensie al geschreven, het was beter als men de tekening tussen twee donkerblauwe balken had geplaatst en in de bovenste balk in een wit font de titel en subtitel had geplaatst en in de onderste balk in een wit font de namen van de auteurs. Dan was het een schitterende cover geweest.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is erg goed gekozen. Het is een nieuwsgierig makende titel.

Wat vind je van de subtitel van het boek? 
De subtitel is erg goed gekozen, ook die maakt je nieuwsgierig naar het verhaal.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het verhaal is op een vlotte en beeldende manier geschreven, waardoor het verhaal vlot wegleest.

Hoe origineel is het verhaal?
Het verhaal is erg origineel.

Hoe actueel is het boek?
Ik wilde dat ik kon zeggen dat het boek achterhaald is, dat er geen kinderen meer worden gepest, maar helaas is dat niet zo, er worden, net als vroeger, nog steeds kinderen door andere kinderen gepest en ik vrees dat dat in de toekomst niet zal veranderen, ondanks veel voorlichtingen en lessen.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is goed opgebouwd.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat direct in het verhaal.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.

Heeft het plot je verrast?
Niet echt, maar voor kinderen kan het plot wel verrassend zijn.

Is het verhaal geloofwaardig?
Voor volwassenen is het verhaal niet geloofwaardig, maar voor kinderen wel.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Voor volwassenen zijn maar een paar karakters geloofwaardig, de rest komt voor volwassenen ongeloofwaardig over, maar voor kinderen komen de karakters stuk voor stuk geloofwaardig over.

Zie je de personen groeien?
Ja, je ziet de hoofdpersoon groeien.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Ik heb geen favoriet persoon in dit verhaal.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Aan de monsters, meer kan ik niet zeggen.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, ik zou wel bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat is me goed afgegaan.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Raken is een groot woord, maar ik heb genoten van het verhaal.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor kinderen die gepest worden of werden.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, ik ga het boek niet nog een keer lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, die kan ik niet weggeven.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek me lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:
The Boogeyman Beater Club!


Het boek is onder andere te koop op amazon.nl.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg