Barbie - Randy Nickel


Van Uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Van Amerikaans icoon tot springlevend idool

Waar gaat het boek over? 
Barbie is ‘hotter’ dan ooit. De ‘living doll’ is al decennialang het ultieme speelgoed voor meisjes. Omdat het al zo lang bestaat is het ook sterk geëvolueerd. De verspreiding van het fenomeen is internationaal en overal werd het een groot succes. Onder invloed van veranderde maatschappelijke omstandigheden is Barbie ook ‘diverser’ geworden en vindt het nog bredere aansluiting bij de zich uitbreidende doelgroepen. Daarnaast is er de film Barbie, welke meer dan een mierzoete weergave is van de Barbie-droom inclusief het perfecte geluk, leven en de perfecte Ken als levenspartner. Barbie doet dan ook opnieuw van zich spreken, vele tientallen jaren decennia na het ontstaan van de hype eind jaren vijftig.

Bron: bol.

Omslagontwerp:
Lisa Dijkhuizen

Binnenwerk:
Lisa Dijkhuizen

Jaar van verschijnen:
2023

EAN:
9789464870855

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
106

Genre:
Kinderboeken

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende, maar ook mierzoete cover van Barbie van Randy Nickel denk je meteen te weten waar het boek over gaat. Dat het een sprookjesverhaal is van, waarschijnlijk 's werelds beroemdste pop, Barbie, maar het blijkt geen sprookje te zijn. Hoewel... het verhaal van Barbie kan gerust een waargebeurd sprookje genoemd worden. Het is mooi dat de cover via de zijkant op de achterkant doorloopt. De titel spreekt voor zichzelf, Barbie speelt inderdaad de hoofdrol in dit boek. De subtitel spreekt voor zichzelf, je weet meteen wat je kunt verwachten van het boek. De foto's in het boek maken het boek compleet. Hoewel het te begrijpen is, was het toch leuker geweest als de foto's in kleur waren geweest. 
In Barbie van Randy Nickel kun je de geschiedenis van Barbie lezen. Dit boek vertelt niet alleen de geschiedenis van Barbie, maar ook in het kort de geschiedenis van de speelgoedfabrikant die erachter zit en wie de voorloper van Barbie was.
Er zullen maar weinig mensen zijn die nog nooit van Barbie hebben gehoord. Heel veel mensen hebben ooit wel een Barbie gehad en veel kinderen van nu hebben minstens één Barbie. Dit boek zorgt dan ook bij veel volwassenen ervoor dat ze terug naar hun jeugd gaan waar ze nog met Barbies speelden. Wat dat aangaat is het jammer dat er geen herinneringen van onbekende mensen aan Barbie in dit boek staan. Het was leuk geweest als men er een hoofdstuk aan had gewijd met jeugdfoto's van onbekende mensen die met Barbies spelen en het verhaal achter de foto's. Overigens was het ook leuk geweest van de beroemdheden die in het boek worden genoemd, zoals van Christian Siriano en Margot Robbie. Er zullen vast foto's, waarop ze spelen met Barbie, zijn.
Barbie van Randy Nickel is interessant om te lezen. Ondanks dat de geschiedenis van Barbie bij veel mensen al bekend is, is het evengoed leuk om te lezen wie Barbie en Ken heeft bedacht, hoe de persoon, die dat bedacht heeft, erop kwam en wat haar aandeel verder was. Het is leuk om te lezen hoe Barbie met de tijd mee is gegaan, hoe ze zelf in de loop van de jaren van uiterlijk veranderde, maar evengoed herkenbaar bleef, en het is ook leuk om te lezen hoe men haar familie en vrienden heeft uitgebreid. Daarnaast is het leuk om te lezen hoe ze veel kinderen wist en weet te inspireren.
Je merkt dat de auteur of een fan is van Barbie, of gewoon goed zijn best heeft gedaan om de informatie over Barbie en haar achtergrond te vinden. Aan alles is te merken dat hij weet waar hij over heeft geschreven. 
Als je de bijlages leest, dan sta je versteld van hoeveel beroepen Barbie heeft, de hoeveelheid video games en hoeveel films er tot nu toe zijn gemaakt met Barbie in de hoofdrol. Het zijn mooie overzichten, waarbij het voor te stellen is dat veel mensen terug in de tijd gaan, als ze dat lezen en herinneringen ophalen.
Kortom; Barbie van Randy Nickel geeft een indrukwekkend en beknopt verhaal van de geschiedenis van Barbie, waarbij je niet het gevoel hebt dat je iets hebt gemist. Door dit boek wil je meer van Barbie gaan lezen. Veel volwassenen zullen door dit boek terug in de tijd gaan en denken aan de tijd dat ze met Barbies speelden.



Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Niet helemaal, ik had er iets meer van verwacht. Ik had verwacht dat er ook herinneringen van onbekende mensen in had gestaan.

Wat vind je van de cover? 
Het is een schitterende, maar ook mierzoete en sprookjesachtige cover die bij het boek past. Het is mooi dat men de cover via de zijkant op de achterkant heeft laten doorlopen.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is erg goed gekozen, want het boek draait om Barbie.

Wat vind je van de subtitel van het boek? 
De subtitel is erg goed gekozen, je weet meteen wat je van het boek kunt verwachten.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek is op een vlotte en informerende manier geschreven, waardoor het boek vlot wegleest.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat direct in het verhaal.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Raken is een groot woord, ik heb genoten van het boek.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor de fans van Barbie.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ik denk het niet.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek me lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de uitgever:




Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg