Moord Op Afspraak - Rob Van Dorssen


Van UITGEVERIJ NOBELMAN mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De kans op een mooie promotie in Groningen grijpt Renée met beide handen aan. Haar vriend Frank, een ras Amsterdammer, is veel minder enthousiast over deze verhuizing. Een heel oud politiedossier dat Renée al jaren bezighoudt, pakt ze opnieuw op. Maar als een vooraanstaande arts in Groningen op afschuwelijke wijze vermoord wordt, staat ze opeens in de spotlight. Frank, die het gevoel heeft in de schaduw beland te zijn, stort zich op zijn eigen zoektocht. Steeds meer gruwelijkheden komen aan het licht. Bij Renée groeit de overtuiging dat het motief zich ergens achter de grauwe muren van het ziekenhuis moet bevinden. Maar gaat het Gronings Medisch Centrum zijn geheimen ook prijsgeven?
 
Bron: bol.com.

Over de auteur:
Het eerste boek van de hand van Rob van Dorssen was het resultaat van een competitie, schrijf een roman in 140 woorden, uitgeschreven door Frits Spits in het radioprogramma De Taalstaat.
Rob van Dorssen werd uitgenodigd om zijn verhaal live voor te lezen. Spits toonde zich erg enthousiast en die aanmoediging leidde tot Een huis vol vragen. Een thriller, waarin de hoofdpersoon op een angstaanjagende wijze achtervolgd wordt, terwijl allerlei geheimen uit het verleden naar boven komen.
Ook Moord op afspraak staat wederom bol van de spanning en laat de lezer tot de laatste bladzijde in het ongewisse. Na het lezen van dit boek zal een bezoek aan een ziekenhuis nooit meer helemaal hetzelfde zijn.

Bron: voorflap boek

Jaar van verschijnen:
2021

Druk:
Eerste druk

EAN:
9789491737756

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
248

Genre:
Thriller

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek (nog) niet verfilmd, maar het boek leent zich er goed voor om verfilmd te worden. 

Prijs:
€ 22,95

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Moord op afspraak van Rob van Dorssen krijg je al een vermoeden waar het boek zich grotendeels afspeelt. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt weten met wie de afspraak wordt gemaakt, wie er moorden pleegt op afspraak en wie de slachtoffers zijn. Als je het boek uit hebt, kan je alleen maar concluderen dat de titel heel erg goed gekozen is.
In Moord op afspraak van Rob van Dorssen zijn vier vrienden afgestuurd in Leiden en drie van de vier vrienden gaan in een ziekenhuis in Groningen werken. Jaren later wordt de vierde vriend directeur van het ziekenhuis. In al die jaren blijven ze met elkaar omgaan. 
Renée krijgt kans op een mooie promotie in Groningen en haar vriend, die een echte ras Amsterdammer is, gaat mee, maar dat is niet van harte. Op een gegeven moment start hij zijn eigen persoonlijke zoektocht. De vraag is of het hem zal lukken om datgene te vinden waar hij al zolang naar op zoek is. Renée bijt zich vast in een politiedossier. Ze hoopt na jaren eindelijk de dader te kunnen pakken. De vraag is of het niet verjaard is. Terwijl ze daarmee bezig is, wordt een vooraanstaand arts van een ziekenhuis op een gruwelijke manier vermoord. Door zijn reputatie komen er steeds meer daders in het oog, maar dan komen er steeds meer gruwelijkheden aan het licht en vraagt Renée zich af of ze het wel buiten het ziekenhuis moeten zoeken, of ze niet beter binnen het ziekenhuis op zoek kunnen gaan. De vraag is of het ziekenhuis zijn jarenlange goed bewaarde geheimen wel prijs gaat geven of dat het voor altijd blijft zwijgen.
Meteen vanaf de eerste bladzijde wordt je meegezogen in Moord op afspraak van Rob van Dorssen. Zo te verder je komt in het verhaal, zo te moeilijker het wordt om het boek aan de kant te leggen. Als je er niet in bezig bent, houdt het verhaal je (onbewust) bezig. Je wilt weten wie er achter de moorden zit, waarom de moorden gepleegd zijn, wie er nog meer gevaar lopen, wat er in het verleden is gebeurd, of het Renée lukt om de dader van een misdaad uit het verleden te achterhalen en of Frank vindt wat hij zoekt. Al vrij snel krijg je een vermoeden wie er achter de eerste moord zit, maar net zo snel wordt je aan het twijfelen gezet, ook omdat je het je niet kan voorstellen dat die persoon zoiets zou doen en omdat er meer personen blijken te zijn die zo hun redenen zouden kunnen hebben. Het verhaal kent vele verrassende wendingen die je niet ziet aankomen, kent vele spannende momenten waarbij je op je puntje van de stoel zit, op je nagels bijt van de spanning. De auteur heeft de spanning heel erg goed weten op te bouwen. Pas op het eind wordt duidelijk wie de dader is en wat het motief is. Er is maar één moment dat je het gevoel hebt dat je weet hoe het met een persoon gaat lopen, maar dan blijkt het op een ander vlak toch niet zo voorspelbaar te zijn als je even dacht. 
Ondanks dat het verhaal in Moord op afspraak van Rob van Dorssen fictief is, geloof je vanaf het begin dat het hele verhaal zo is gegaan. Sommige dingen gaan in het echt vaak ook zo, zoals beschreven in het verhaal, zoals bijvoorbeeld affaires op de werkvloer. De auteur heeft zich heel erg goed weten in te leven in de personages. Je krijgt begrip voor sommige personages van waarom ze zo reageren als ze reageren zoals bijvoorbeeld Kaatje. Voor anderen kan je daar geen begrip voor opbrengen zoals voor Peter. Het is overigens geen boek voor tussendoor, je moet goed opletten, want als je niet goed oplet, kan het zijn dat je een stukje terug moet lezen, omdat je de draad even kwijt bent. Het is aan te raden om een doos met tissues bij de hand te houden, want er zitten naast de vele spannende momenten ook een paar emotionele momenten in waar je het niet droog kan houden, zoals bij een vermissing van iemand. 
Kortom; Moord op afspraak van Rob van Dorssen is een bloedspannende thriller met een schokkend eind die je niet had zien aankomen. Het is voor te stellen dat diegenen die al een angst voor ziekenhuizen hadden, na het lezen van dit boek helemaal niet meer naar een ziekenhuis durven te gaan.


Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een schitterende cover die bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is heel erg goed gekozen. Het is een titel dat nieuwsgierig maakt.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek is op een vlotte en beeldende manier geschreven waardoor het verhaal vlot wegleest.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is goed opgebouwd. Het verhaal is op een chronologische manier geschreven waarbij er soms teruggeblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat direct in het verhaal.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden. Als je er eenmaal in bent begonnen, dan kan je niet meer stoppen met lezen. Als je er niet in aan het lezen bent, dan houdt het boek je onbewust bezig. Je denkt mee met Renée en Paul over wie er achter de moorden en gruwelijkheden zitten en waarom de mensen zijn vermoord.

Heeft het plot je verrast?
Ja, het plot heeft me verrast. In het begin had ik wel een korte vermoeden, maar kon het tegelijkertijd ook niet geloven.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, de karakters zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Renée, omdat ze een zaak dat haar na staat niet zomaar los laat, dat ze er met hart en ziel voor gaat, ook al zou ze het soms wel even rustiger aan mogen doen. 

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik ben er nog niet uit aan wie ik een grotere hekel heb.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, dat denk ik wel.

Begrijp je de beweegredenen van de personen?
Van sommigen, zoals Renée, begrijp ik ze heel goed, van anderen, zoals van Peter, begrijp ik niet.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Leiden, Groningen en Amsterdam zijn mooie plaatsen en Osnabrück klinkt heel mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat is me goed afgegaan.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, de auteur heeft me diverse keren kunnen raken, zoals bijvoorbeeld het verhaal van Mandemaker heeft me geraakt. Ook het verhaal van Dorien heeft me geraakt en zo zijn er meer stukjes die me geraakt hebben. Meer kan ik niet zeggen, want dan zou ik teveel verraden. 

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van spannende thrillers houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, dat ga ik niet.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek weggeven.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de uitgever:


Koop het boek bij bol.com

Reacties