Bloedband - Wim Hendrikse


Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Een Eyewitness Thriller

Waar gaat het boek over? 
Ellis Koster, een spichtig, blond meisje wil zelfmoord plegen. Ze springt in de Axelse kreek, precies voor de neus van de Terneuzense detective Joop Hamelink en zijn vriend Theo, een rechercheur van de afdeling Zeden. Ze vissen het meisje uit het water en nemen haar mee naar Joops vader, Richard Hamelink, de hoogbejaarde computer whizkid van detectivebureau Eyewitness, gevestigd in een seniorenwoning in Hoek.

De vader van Ellis Koster regelde de beveiliging van Club 69. Twee jaar geleden is hij vermoord en de dader loopt nog steeds vrij rond. Sinds die tijd wordt Ellis geplaagd door dromen over een man met een zwarte leren kap. Ze is er zeker van dat de man echt bestaat en ze beweert dat hij te herkennen is aan een bijzondere tattoo in zijn hals.

Ze openen de jacht op haar kwelgeest en Joop Hamelink belandt in een duistere wereld, waar een mensenleven weinig waarde heeft. Mannen lijken vrouwen te behandelen als voetveeg en alles schijnt te draaien om chantage en dominantie. Wie heeft wie in zijn macht?
Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Snegina Uzunova

Binnenwerk:
Sükran Yurekli

Jaar van verschijnen:
2018

ISBN:
9789463383950

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
384

Genre:
Thrillers

Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd, maar het leent zich er goed voor om verfilmd te worden.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Bloedband van Wim Hendrikse wordt je meteen nieuwsgierig naar het verhaal. Je wilt weten van wie die Louboutin laarzen zijn en of ze nog wel leeft of dat zij zelf een moord heeft gepleegd of was ze bij een moordpartij?
Meteen vanaf het eerste hoofdstuk tot het eind is het verhaal bloedstollend spannend, je zit er meteen in en wilt weten hoe het verder gaat, wie de moordenaar is en waarom hij mensen vermoord. Je voelt de spanningen, de angsten, de woede, maar kan ook lachen om diverse opmerkingen en gedachtes. Steeds als je een vermoeden hebt hoe het verhaal zal gaan lopen, denkt te weten wie de dader is, krijgt het verhaal een totaal andere wending, blijkt het toch niet te zijn wat en wie je dacht. Mensen blijken soms niet te zijn wie ze eerst zeggen dat ze zijn, ze blijken ineens een ander verhaal te hebben, een verhaal die je niet ziet aankomen. Pas tegen het eind wordt alles duidelijk en vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats.
Bloedband is niet alleen een verhaal vol spanning, maar heeft ook heel veel humorvolle stukjes zoals bijvoorbeeld hoe de ouders van Joop met elkaar omgaan (kan voor veel mensen herkenbaar zijn) en het stukje over Jannie en Joop in een cafe waarbij Jannie een blunder begaat, maar ook Joop weet geregeld de lachers op zijn hand te krijgen met zijn opmerkingen en gedachtes. Mede daardoor is het niet zo'n zwaar op de hand thriller, maar krijgt het geregeld iets luchtigs zonder dat het het verhaal schade aandoet.
Het is een verhaal van het verwerken van het verleden, het omgaan met een verbroken relatie, het omgaan met emotione problemen, omgaan met depressies, de draad weer oppakken. Het is een verhaal van leugens, wraak, manipulatie, hoe ver ouders gaan voor hun kind en hoe ver een kind voor zijn ouders gaat en de waarheid boven water proberen te krijgen.
De auteur heeft er goed aan gedaan om een 'ouder' iemand als whizzkid neer te zetten waardoor je je af en toe af gaat vragen wie er nu ouder is; de vader of de zoon? Het verhaal laat hiermee zien dat oudere mensen ook goed om kunnen gaan met de huidige computers, smartphones enz, dat ze met hun tijd mee gaan.
Kortom; Bloedband van Wim Hendrikse is een bloedstollend spannende thriller waarbij je ook veel moet lachen. Van begin tot eind blijft het spannend.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, meer dan dat.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, maar stiekem wel zonde van de bloedvlekken op de Louboutins. ;) In ieder geval is de cover heel erg goed gekozen.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen en kan je op meerdere manieren bekijken.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot, beeldend.

Hoe origineel is het verhaal?
Redelijk origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed. Je wordt via diverse wegen, waarbij er af en toe wordt terug gekeken in het verleden als het verhaal er om vraagt, naar het verrassende plot gebracht.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je er eenmaal in begint, dan kan je niet meer stoppen.

Heeft het plot je verrast?
Ja, dat heeft het plot zeker. Die zag ik niet aankomen.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, dat is het verhaal.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
De moeder van Joop, omdat ze een echte moeder is die iedereen zich zou kunnen wensen. Een moeder die voor haar man en kind door het vuur gaat, waar je je geheimen aan kwijt kan, echt geïnteresseerd is in haar man en kind en die altijd bezorgd is om het welzijn van haar man en kind.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik ben er nog niet uit aan wie ik een grotere hekel heb.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Dat denk ik wel.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Ze klinken over het algemeen mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Het verhaal speelt zich in de huidige tijd af en dat gaat mij goed af.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft hij. Zonder teveel te vertellen hebben de verhalen van Suze, Ellis en Lady Donna mij heel erg geraakt, maar waarom kan ik niet zeggen, want dan verraad ik teveel en dat is niet de bedoeling.

Mooie quote in het boek: 
Ik heb daarnet gevloekt en nu huilen de engeltjes.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor de fans van spannende, humorvolle thrillers.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ik denk het niet.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Als er nog een deel komt, dan ga ik die zeker lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de uitgever:
Uitgeverij Aspekt





Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg